Mafia siciliana intra in era ecologica

0
222

Crima organizata din Sicilia este suspectata ca ar fi intrat puternic pe piata energiei regenerabile, mituind oficiali locali pentru a obtine permisele necesare construirii de centrale eoliene, care erau ulterior vandute companiilor multinationale, scrie „Financial Times”.
era ecologica
Parcurile eoliene construite in nordul insulei cu ajutorul subventiilor generoase acordate de UE si de guvernul italian se afla acum in atentia procurorilor anti-Mafia, care au deschis o investigatie. O ancheta anterioara des fasurata in localitatea Mazara del Vallo, in vestul Siciliei, a dus deja la opt arestari. Procurorii cred ca o cunoscuta familie mafiota ar fi promis bani
si voturi autoritatilor locale, in schimbul sprijinului pentru aprobarea proiectelor de cen trale eoliene. Suspectii, scrie „Financial Times”, ar fi avut legaturi cu Matteo Messina „Diabolik” Denaro, seful unui clan mafiot aflat pe lista celor mai cautati criminali din Italia.

„Este un sistem rafinat de legaturi intre oameni de afaceri si politicieni. Cativa oameni controleaza sectorul energiei eoliene”, precizeaza procurorul Roberto Scarpinato. Problemele nu se rezuma la coruptie. Unele centrale eoliene, ridicate de companii suspectate de legaturi cu Mafia, nici macar nu functioneaza, din cauza constructiei deficitare.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.