Cele mai mari pacate impotriva mediului

Un sondaj realizat in opt tari europene de revista “Reader”s Digest” arata ca europenii se declara cel mai mult deranjati de gunoiul aruncat la intamplare.
gunoi aruncat la intamplare
Fie ca este vorba despre gunoaiele aruncate pe jos, despre mizeria lasata de oameni in urma lor dupa o iesire la picnic sau despre vechiturile abandonate pe marginea strazilor, gunoaiele din jur ocupa prima pozitie in “topul pacatelor impotriva mediului”.

Cei mai iritati de gunoiul aruncat la intamplare sunt slovenii si nemtii, care declara in proportie de 90% ca cel mai mare “pacat impotriva mediului” este gunoiul. Romanii ocupa, din acest punct de vedere, pozitia a cincea, 70% din acestia numind aruncarea gunoiului la intamplare drept cel mai suparator gest care dauneaza mediului.

In ceea ce priveste celelalte “pacate impotriva mediului”, pe locul imediat urmator in antipatiile sarbilor, ale cehilor si ale ungurilor se situeaza fumatorii care-si sting tigarile oriunde, iar pe nemti ii deranjeaza robinetele lasate sa curga fara motiv.

In cazul romanilor, interesant este faptul ca acestia sunt cel mai putin deranjati de masinile poluante, doar 1% declarand ca ii supara SUV-urile de pe strazile oraselor. Mult mai suparatoare sunt pentru romani robinetele lasate sa curga fara motiv sau tigarile stinse la intamplare pe strada sau in spatiile publice.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente