Celebrul urs polar Knut trebuie castrat, cere protectia animalelor

0
416

Ursul polar Knut a cucerit inimile oamenilor de pe intreg globul dupa ce a fost respins de mama lui, acum trei ani.Knut si Giovanna

Un grup de protectia animalelor cere ca ursul polar Knut, care a cunoscut celebritatea mondiala ca pui, in 2007, sa fie castrat pentru a se evita incestul cu verisoara lui.

Preferatul Gradinii Zoologice din Berlin, in varsta de trei ani, a primit o partenera anul trecut, insa asociatia PETA avertizeaza in legatura cu imperecherea lor.

Expertul gradinii zoologice, Frank Albrecht, a observat ca Knut si Giovanna au acelasi bunic. Orice pui iesit din relatia celor doi va ameninta diversitatea genetica a populatiei de ursi polari din Germania si va risca expunerea celor doi ursi la o conditie denumita „deprimare din incest”.

„Fanii lui Knut trebuie sa afle ca doar castrarea ii va permite o viata indelungata alaturi de Giovanna”, a precizat Albrecht.

Giovanna a fost plasata alaturi de Knut in Berlin, din cauza lucrarilor la casuta ei din Munchen. Dupa ce s-au certat la inceput, cei doi ursi polari au devenit foarte apropiati.

Cel mai probibil insa Giovanna va fi dusa inapoi in Munchen in aceasta toamna, inainte ca ursii sa devina maturi sexual, iar ingrijitorii lui Knut ii vor cauta o noua partenera.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.