Premiera in lumea medicala: Cercetatorii au creat celule care omoara cancerul, ce pot fi injectate

Premiera in lumea medicala: Cercetatorii au creat celule care omoara cancerul, ce pot fi injectate

Oamenii de stiinta din Japonia au creat celule capabile sa le omoare doar pe cele canceroase. Acestea vor fi injectate direct in pacienti.

Aceste celule apar si in mod natural, insa doar in numar mic. Expertii spera ca injectarea lor in cantitati imense intr-un pacient sa ajute sistemul imunitar.

Cercetatorii de la centrul de cercetare RIKEN din Japonia au reusit sa creeze, in premiera, celule care le omoara doar pe cele canceroase, denumite limfocite T ucigase.

Pentru a le crea, echipa a reprogramat limfocitele T specializate in uciderea unui anumit tip de cancer in alt tip de celula, denumita celula stem pluripotenta indusa (celula iPS). Aceste celule iPS au generat, apoi, limfocite T active, specializate pe cancer, ce vor putea fi folosite in viitor pentru tratarea acestei boli.

Cercetarile anterioare aratau ca limfocitele T produse in laborator folosind metode conventionale nu sunt eficiente in uciderea cancerului, intrucat au o durata foarte mica de viata, ce le limiteaza utilizarea in tratamente. Pentru a preveni aceste probeleme, cercetatorii japonezi au recurs la reprogramarea celulelor.

“Urmatorul pas este sa testam daca aceste celule T vor ucide, intr-adevar, doar celulele canceroase, nu toate celulele. Daca vor reusi acest lucru, ele vor fi injectate direct in pacienti, ca tratament. Acest lucru s-ar putea intampla in viitorul apropiat”, a declarat Hiroshi Kawamoto, liderul studiului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente