Oamenilor le place foarte mult sa ”eticheteze” tot. Sa gaseasca cuvinte care sa defineasca orice din lumea si din realitatea pe care o percep.
De fapt – partea din om care adora sa puna ”etichete” – este MINTEA.
Mintea omeneasca este un computer fabulos – care functioneaza exact pe principiile ”jucariilor” electronice ce ne-au cucerit copii: computerele.
Mintea evalueaza, categoriseste, denumeste (eticheteaza) si depoziteaza (inmagazineaza) informatiile – si apoi le foloseste diferit, dupa cum are nevoie, zi de zi.
Am observat la mine ca interactionez diferit cu oamenii, dupa cum ii cunosc sau nu in cunosc.
Si m-am analizat atent, remarcand in mod repetat comportamentul diferit pe care il am cu persoanele pe care le cunosc pentru prima data si cu cele pe care le stiu relativ mai bine.
Cand interactionez prima oara cu o persoana – actionez cu precautie – permit celuilalt sa sa exprime – am nevoie sa inteleg, sa stiu cine este, care este intentia sa fata de mine, care sunt posibilitatile si cunoasterea sa – si unde sa-mi situez propria mea reactie fata de acea persoana.
Am remarcat ca sunt mult mai amabila si toleranta cu o persoana pe care o cunosc pentru prima oara. Ii trec cu vederea multe dintre remarcile si comportamentele care imi displac.
Si incerc sa ma concentrez pe acele calitati cu care pot relationa.
In schimb, cu persoanele pe care le cunosc foarte bine (in special cu membrii familiei mele) – am tendinta sa ma comport complet diferit. Aproape ca nu mai bag in seama calitatile lor, lucrurile pozitive, toata frumusetea care mi-a placut si pe care am admirat-o intotdeauna la ei – si ma concentrez in exclusivitate pe cele cateva defecte si comportamente ”ciudate” care ma irita si-mi declanseaza riposte (verbale, desigur!).
M-am suprins ca sunt extrem de intoleranta cu majoritatea celor cunoscuti.
Ca nici macar nu-i mai privesc cand ma intalnesc – ”ii cunosc” – ”ii stiu bine” deja – mintea mea doar ii trece in revista rapid – si din primele cuvinte si interactiuni, parca ceva din computer spune: ”Aaa! Este tot acelasi – nu s-a schimbat nimic – este la fel ca in toate cele miile de interactiuni anterioare”.
Cu alte cuvinte – mintea ”a scanat” rapid – a procesat zecile de informatii inmagazinate – le-a gasit pe cele care se potriveau cu persoana/situatia –A PUS ETICHETA – si toata reactia corpului s-a adaptat la aceste informatii.
Am aflat ca ma comport la fel si fata de obiecte sau lucruri.
Orice cadou este minunat cat timp se afla in cutie (adica nu-l vad) si un minut dupa ce l-am scos de acolo. Dupa aceea, este deja ”categorisit” si pus in ”arhiva” cunoscutelor – si devine un obiect banal, de care – de cele mai multe ori – nu am nevoie sau care nu-mi place.
Foarte interesante reactiile energetice in fata necunoscutului si cele in fata ”cunoscutului” – ETICHETE atasate de mintea mea in mod continuu.
Asa am aflat cat de multe imi place sa ”pun etichete” – de fapt, cat de mult ii place mintii mele sa puna etichete. Si cand m-am uitat mai bine in jur – am descoperit ca toata lumea adora ”sa puna etichete”.
”Sunt tanar – sunt student – sunt profesor – sunt bolnav – sunt deprimat – sunt alcoolic etc etc”
Chiar si diagnosticele din medicina nu sunt altceva decat ”etichete” puse – pentru denumirea unor colectii de simptome sau de semne de tulburare in corp.
In ultima perioada – subiectul alimentatiei – al DIETELOR – este mai la moda ca niciodata – iar oamenii se intrec in a se incadra in diferite ”etichete” bine definite: ”sunt vegetarian” – sunt ”raw-vegan” – ”sunt carnivor” – sau ”sunt lacto-ovo-vegetarian” si tot asa.
Am asistat pe Internet la adevarate ”razboaie” verbale intre cei care erau ”arhivati” de mintea lor intr-un grup definit printr-o eticheta si cei care apartineau unei ”etichete” diferite.
Aparitia etichetelor marcheaza aparitia SEPARĂRII intre oameni.
Am descoperit ca MINTEA UMANĂ este principalul instrument de separare.
Desi puterea gandului este cea care ne ajuta sa supravietuim in aceasta lume, tot ea este cea care ne tine in prizonieratul SEPARĂRII intre noi, precum si intre noi si Divin, partea de iubire din noi.
Ani de zile am fost intrebata daca sunt ”vegetariana” – sau ”vegana” sau altele.
M-am tot gandit si m-am tot analizat – si am ajuns la concluzia ca NU SUNT DE NICI UNELE.
Ca am perioade in care imi place sa mananc vegetarian sau vegan sau doar fructe – dar am si perioade cand nu refuz un peste proaspat, fructe de mare sau o supa dintr-o gaina proaspat facuta.
De asemenea, am fost intrebata daca sunt ”homeopata” – sau ”fitoterapeuta” – sau ”ce specialitate medicala am”. Desi oficial, am foarte multe specializari – REFUZ sa las vreuna dintre ele sa-mi defineasca practica medicala. NU SUNT HOMEOPATĂ, NU SUNT ”NATURISTĂ”, NU SUNT SPECIALISTĂ IN NIMIC, nici macar MEDIC/DOCTOR nu sunt. Sunt doar un cautator al tainelor corpului omenesc – si am nevoie de libertatea de a putea experimenta diferite alte cariere sau drumuri ale aceleasi cariere – pentru a intelege cine suntem si cum functionam.
Am realizat ca REFUZ ETICHETELE – indiferent ca incearca sa ma defineasca pe mine sau comportamentele mele.
ETICHETELE inseamna limitare – inseamna FIXARE si STAGNARE.
In toate articolele despre sistemul limfatic – va spuneam ca stagnarea limfatica este principala cauza a problemelor din corpul omenesc – pentru ca stagnarea limfatica produce ACIDOZĂ in corp.
Si acidoza declanseaza dureri si boli.
Stagnarea energetica a ETICHETELOR cauzeaza aceeasi ACIDOZĂ – si produce lupte si conflicte, asa cum am vazut ca se intampla de cate ori se pune o eticheta.
Suntem oameni aventurieri – care avem cautari continue cat timp suntem in corpul fizic pe pamant – asa incat ETICHETELE ne limiteaza si ne blocheaza.
Miscarea ”raw- vegana” din Romania – care este puternica si are intentia buna – are o multime de probleme ”tehnice” in ceea ce priveste intentia de detoxifiere a corpului. Si atunci, in timp, cei care consuma raw-vegan exclusiv si trec direct la dieta ”cruda”, de la dieta ”normala” – cu carne, ou, lactate si fainoase – fara o tranzitie treptata si mai ales, fara o detoxifiere a sistemului limfatic – se confrunta cu probleme multiple de sanatate.
Si nu inteleg ce se intampla – blamand dieta.
Punand iar ”o eticheta” – fara macar sa inteleaga ce au facut si ”ce i-a lovit”.
Alimentatia ”normala” traditionala romaneasca a ultimilor ani (cu un consum exagerat de proteine animale – carne, ou, lactate, precum si fainoase si dulciuri) – oricand de ”proaspata”, ”de la tara” si ”sanatoasa” se pretinde ca este – are si ea foarte multe alte probleme – fiind cauza principala a starii de sanatate proaste si a starii emotionale/mentala dificile in care se gasesc majoritatea oamenilor.
”Asa a mancat bunica mea, mama mea, asa mananc si eu” – este o eticheta-motto adesea fluturata ”in aparare” de majoritatea gospodinelor.
Da, numai ca si mama si bunica s-au confruntat cu boli, cu durere, cu suferinta si cu o viata de chin.
Oare chiar nu vedem rolul determinant al combustibilului in functionarea masinii – care este corpul nostru?
Am invatat sa inteleg corpul omenesc – sa inteleg modul in care se ”intoxica” – stagneaza si blocheaza – pana la aparitia bolilor si suferintelor – si am invatat foarte multe despre DETOXIFIERE, ca proces de reversare a suferintei, catre sanatate.
Detoxifierea – este o adevarata arta – care presupune nu doar folosirea alimentatiei, a remediilor naturale si a factorilor de mediu (soare, oxigen, aer curat etc) pentru vindecare – ci si implicarea factorului timp si a intelegerii persoanei (si grupului din care face persoana) in acest proces.
Am observat ca procesul detoxifierii este mult usurat in situatia in care persoana este sustinuta de cei din jur – chiar ajutata in propria vindecare – si nu este ”etichetata” ca fiind ciudata sau diferita.
Si mai ales, cand persoana nu se eticheteaza pe sine ca ”bietul de mine – prin ce trebuie sa trec”.
Am observat ca folosirea inteleapta a mintii – a super-computerului ce ne sta la dispozitie – alaturi de folosirea inteleapta a corpului biologic – super-masina daruita de Creator – reprezinta elementele cheie ale unei detoxifieri de succes.
Si am observat in special ca SCHIMBAREA – trecerea continua de la o stare la alta, de la o etapa la alta, de la o faza la alta – reprezinta reperele importante ale detoxifierii.
Asa incat – etichetele sunt putin importante.
Chiar inutile in procesul de detoxifiere si vindecare.
Pentru ca azi sunt valabile, maine nu mai sunt valabile si peste un timp pot fi iar valabile.
Doar intelepciunea Naturii – ritmurile biologice ale corpului – si STAREA DE BINE/RĂU interioara – sunt cele care ne indica ”curgerea” procesului de detoxifiere.
ETICHETELE sunt temporare si de cele mai multe ori, inutile.