Cercetatorii au descoperit fosile ale celui mai mare dinozaur din America

Cercetatorii au descoperit fosile ale celui mai mare dinozaur din America

Paleontologii americani au gasit in statul american New Mexico doua vertrebe imense si un femur care apartin unui Alamosaurus Sanjuanensis, un dinozaur ierbivor cu gatul lung, care a trait in urma cu 69 milioane de ani, relateaza presa britanica.

Descoperirea a fost facuta de un grup de cercetatori americani care au facut cercetari in Mexic din 2003 pana in 2006. Studiile au aratat ca acest dinozaur masura aproximativ 18 metri lungime si cantarea 30 de tone la maturitate, spune Denver Fowler, un paleontolog american.

Aceasta ultima descoperire il pozitioneaza pe Alamosaurus in topul celor mai mari dinozauri din America, alaturi de Argentinosaurus care cantarea 70 de tone. Specialistii sunt optimisti si spera ca vor gasi mai multe fosile care au apartinut acestei specii, dar pentru aceasta au nevoie de o echipa foarte mare de paleontologi si cel mai modern echipament de sapat. Chiar si asa, cercetatorii au reusit sa faca descoperiri importante in ultimii 15 ani, cum ar fi fosile ale binecunoscutului Tiranozaurus Rex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *