Cercetatorii coreeni au modificat genetic un caine, facandu-l fosforescent!

Cercetatorii coreeni au modificat genetic un caine, facandu-l fosforescent!

O echipa de cercetare de la Universitatea Nationala din Seul (UNS) a declarat ca femela beagle in varsta de 3 ani, numita Tegon, straluceste intr-o nuanta de verde sub raze ultraviolete atunci cand i se administreaza un antibiotic numit doxiciclina.

De asemenea, cercetatorii au marturisit ca aceasta capacitatea de a straluci poate fi oprita si pornita prin adaugarea unui medicament in mancarea cainelui.

“Crearea lui Tegon deschide noi orizonturi deoarece gena injectata in caine pentru a-l face sa straluceasca poate fi inlocuita cu gene care declanseaza boli fatale la oameni”, a declarat Lee Byeong-Chun, conducatorul studiului.

Conform acestuia, cainele a fost creat utilizand tehnicile clonarii terapeutice, pe care cercetatorii UNS le-au mai folosit in 2005 la crearea lui Snuppy, primul caine clonat. Cercetatorul a mai adaugat ca, avand in vedere ca oamenii si cainii au in comun 268 de boli, crearea cainilor care prezinta in mod artificial aceste simptome ar putea ajuta la gasirea unor tratamente pentru bolile care afecteaza oamenii.

Cea mai recenta descoperire aparuta in publicatia internationala “Genesis” a fost facuta publica dupa 4 ani de cercetare si a costat aproape 3 milioane de dolari.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente