Cererile pentru subventia din agricultura ecologica se pot depune pana la 29 noiembrie

Cererile pentru subventia din agricultura ecologica se pot depune pana la 29 noiembrie
Cererile pentru subventia din agricultura ecologica se pot depune pana la 29 noiembrie

Termenul de depunere a cererilor pentru ajutorul specific acordat operatorilor din agricultura ecologica pentru anul 2013 a fost prelungit pana la 29 noiembrie a.c., in conditiile in care acesta expira la data de 15 octombrie.

Pana in prezent au fost depuse mai putin de 150 de cereri din cauza lipsei unor documentele de eligibilitate. “Prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru ajutorul specific pentru anul 2013 pana la 29 noiembrie, precum si pentru emiterea documentului justificativ respectiv certificatului de conformitate/ master certificatului/ certificatului de confirmare a conversiei, pana la 15 noiembrie le va da posibilitatea tuturor potentialilor beneficiari sa acceseze aceasta forma de ajutor specific pentru agricultura ecologica. Prin modificarea termenului de depunere a cererilor pentru ajutorul specific se va putea acorda timpul necesar finalizarii verificarilor efectuate de catre organismele de inspectie si certificare la operatorii din sistemul de agricultura ecologica si pentru eliberarea documentelor justificative”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

MADR a primit numeroase solicitari din partea asociatiilor operatorilor din agricultura ecologica de prelungire a termenului de depunere a cererilor pentru ajutorul specific, precum si pentru eliberarea documentului justificativ, respectiv a certificatului de conformitate/ master certificat/ certificat de confirmare a conversiei.
Pana in prezent au fost depuse la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura sub 150 de cereri pentru ajutorul specific conform HG 759/2010.
In sedinta de Guvern din data de 9 octombrie 2013 a fost aprobata Hotararea Guvernului pentru modificarea HG nr. 759/ 2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *