Certificarea Danube Soya. Fermierii afiliati obtin prime consistente

Certificarea Danube Soya. Fermierii afiliati obtin prime consistente
Certificarea Danube Soya. Fermierii afiliati obtin prime consistente

La mai putin de un an de la momentul lansarii in Romania a proiectului Danube Soya, tot mai multi fermieri iau in calcul cultura de soia nemodificata genetic.

Fermierii care iau in acest an decizia afilierii la proiectul Danube Soya pot beneficia de o serie de avantaje, printre care obtinerea unor preturi mai ridicate si a desfacerii asigurate a productiei.
La inceputul lunii curente, la Bucuresti a avut loc intalnirea informala Danube Soya: „Marca standard europeana pentru soia – Oportunitati pentru fermierii romani”. Evenimentul a avut drept scop punerea in legatura a fermierilor (pentru inceput doar membrii ProAgro) cu reprezentantii Danube Soya, cu procesatorii, producatorii de samanta de soia nemodificata genetic si cu traderii.

Pentru a atrage cat mai multi fermieri de partea proiectului, Asociatia Danube Soya a decis ca in acest an sa organizeze 2 platforme demonstrative pentru ca cei interesati sa se convinga de potentialul acestei culturi. „Vom organiza o retea de platforme demonstrative. Primele doua platfome, anul acesta, vor fi la Viorel Nica, la Fetesti si la Statiunea de la Turda, unde vom prezenta soiuri de soia dintre semintele membrilor nostri, plus alte cateva loturi demonstrative in ceea ce priveste protectia culturilor, densitati si alte lucruri de interes”, a explicat Dragos Dima, reprezentantul Asociatiei Danube Soya.

Mai multe detalii despre certificarea Danube Soya puteti citi in revista Ferma – martie 2014.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente