Cetatenii si peisagistii aradeni contesta modul in care sunt toaletati copacii din Arad

Cetatenii si peisagistii aradeni contesta modul in care sunt toaletati copacii din Arad
Cetatenii si peisagistii aradeni contesta modul in care sunt toaletati copacii din Arad

Acuzatiile aduse modului in care primaria Arad gestioneaza spatiul verde curg pe banda rulanta! Du­pa scandalul Parcului Emi­nescu si al taierii plopilor de pe Strandul Neptun, au­toritatile sunt din nou puse la zid. Subiectul a mai fost atins si in urma cu doi ani: este vorba des­pre toa­le­tarea copacilor de pe do­me­niul public.

Numerosi cetateni s-au aratat revoltati in ultimele zile de felul in care sunt toaletati copacii din muni­ci­piu. Contestatarii spun ca interventiile asupra co­pa­cilor sunt prea agresive.

„In aceasta perioada au loc lucrari de intre­ti­nere a spatiilor verzi, care presu­pun si toaletarea arborilor. Sunt taiate acele crengi ca­re reprezinta un pericol, dar se fac si interventii ca­re sa asigure pomilor o dez­voltare frumoasa din punct de vedere estetic. Sunt interventii necesare chiar daca la prima vedere pentru cineva neavizat aces­­tea pot parea agresi­ve”, a declarat purtatorul de cuvant al primariei, Co­rina Draghici.

Insa nu doar cetatenii obisnuiti contesta actiu­nea firmelor angajate de primarie in acest scop, ci si unii dintre peisagisti, care spun ca lucrarile nu res­pecta normele din do­meniu. Un exemplu re­ce­nt il reprezinta cazul teilor de pe strada Nicolae Grigo­res­cu.

„Ca peisagist pot spu­ne ca sunt interventii total ne­profesioniste. In cazul teilor se pot taia 20% dintre ramuri, 30% in cazuri exceptionale daca vorbim de arbori foarte afectati in­sa in acest caz se recoman­da mai degraba inlocuirea exemplarului”, a declarat Re­becca Bedelean, inginer peisagist.

Specialistii atrag aten­tia ca greselile in acest domeniu sunt scump platite de­oa­rece, spre deosebire de o cladire sau un drum, un co­pac afectat nu poate fi refacut intr-un timp scurt.

„Dupa taiere trebuia aplicata o solutie de protec­tie pentru ca pentru un copac o asemenea taiere este echivalentul unei rani. Nu s-a facut acest lucru si coroborat si cu interventia foarte agresiva acesti pomi ar putea sa dispara” ne-a mai declarat Rebecca Be­de­lean.

Controversele privind toaletarea copacilor din mu­nicipiul Arad nu sunt la primul episod. In urma cu doi ani de zile mai mul­te asociatii din Arad au contestat vehement mo­dul in care s-a realizat toale­ta­rea pomilor de pe Bule­var­dul Revolutiei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente