Cheltuieli suplimentare pentru clujeni: 0,15 lei de persoana pentru centrul de deseuri!

Cheltuieli suplimentare pentru clujeni: 0,15 lei de persoana pentru centrul de deseuri!

Fiecare clujean va trebui sa plateasca 0.15 lei drept cotizatie la Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Eco-Metropolitan, in acest an. Asociatia si-a bugetat in acest an venituri si cheltuieli de 470.000 de lei, scrie Ziua de Cluj. Din aceasta suma, cea mai mare este alocata salariilor – 256.600 lei.

Din asociatie fac parte toate unitatile administrativ-teritoriale din Cluj; cea mai mare suma va fi platita de Cluj-Napoca, 45.287 lei, in vreme ce Consiliul Local din Aiton, de exemplu, va achita doar 169 lei, iar Ploscos – 98 lei. Banii ar urma sa fie achitati pana in 30 martie 2012, conform statutului ADI.

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Eco-Metropolitan Cluj are ca principal obiectiv implementarea si monitorizarea derularii proiectelor de investitii in infrastructura tehnico-edilitara aferenta Serviciului de salubrizare al localitatilor, inclusiv realizarea investitiei aferente Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deseurilor Solide in judetul Cluj”, prin accesarea de fonduri europene.

Lucrarile pentru Centrul Integrat de Management al Deseurilor vor demara imediat ce vremea o permite. Contractul cu asocierea condusa de SC Confort SA a fost semnat la inceputul lunii ianuarie. Valoarea proiectului se ridica la 107,5 milioane de lei, fara TVA.

Proiectul prevede in principal inchiderea si ecologizarea depozitelor urbane de deseuri menajere neconforme, construirea unui Centru de Management Integrat al Deseurilor in municipiul Cluj-Napoca si realizarea a trei statii de transfer in Mihai Viteazu, Gherla si Huedin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *