Chevron ar putea fi chemat in instanta daca statul refuza desecretizarea contractelor pentru gazele de sist

0
323
Protestele de la Bârlad privind gazele de ?ist sunt
Protestele de la Bârlad privind gazele de şist sunt "o reacţie la minciunile USL"
Chevron ar putea fi chemat in instanta daca statul refuza desecretizarea contractelor pentru gazele de sist

Compania americana ar putea deveni parat in actiunea demarata de Asociatia Romania Dreapta impotriva statului roman cu scopul de a obtine desecretizarea si anularea acordurilor petroliere de concesiune pentru explorare – dezvoltare – exploatare incheiate intre A.N.R.M. si corporatia Chevron Romania, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, presedintele Asociatiei Romania Dreapta. Actiunea va fi inaintata la inceputul saptamanii viitoare.
„Noi cerem doua lucruri. In primul rand, desecretizarea contractelor. Daca se refuza desecretizarea, atunci vom ataca direct contractul si vom cere anularea lui, moment in care Chevron ar putea devei parat in aceasta actiune”, a spus Piperea.
„Este vorba de o singura actiune, demarata la initiativa Asociatia Romania Dreapta. Mi se pare ca este ceva in neregula cu acest contract”, continua acesta.

„Este normal ca anumite fragmente sa fie secretizate, insa altele – nu, cum ar fi perioada pe care se deruleaza, redeventele, obligatiile de mediu. Asa cum au punctat si cei de la Chevron, guvernul roman insista ca aceste contracte sa fie secretizate, compania americana nu are nimic de obiectat daca acestea devin publice”, adauga avocatul.
Guvernul a aprobat, in urma cu doua saptamani, trei acorduri petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare incheiate intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si Cevron, al doilea mare grup petrolier din SUA, pentru perimetrele din judetul Constanta, respectiv Vama Veche, Adamclisi si Costinesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.