Chiliman face casa maidanezilor

Adoptii Caini
Pe un teren de 4315 mp situat pe soseaua Odai nr. 3-5, primarul Andrei Chiliman a inceput construirea unui adapost pentru maidanezi, cu fonduri alocate din bugetul local, in valoare de 200.000 de lei.
adapost pentru animale
Aici vor fi gazduiti pana la moarte 300 de caini fara stapan, care acum pun in pericol cetatenii din Sectorul 1 al Capitalei. Iubitorii de animale vor putea infia pe alese patrupede sterilizate si deparazitate in prealabil, dar si solicita ridicarea cainilor sau interventia Politiei Animalelor, la 9540 – Telefonul Cetateanului. Lucrarile de construire urmeaza a fi terminate pana la sfarsitul anului si presupun amenajarea, pe langa spatiile de cazare pentru caini, a unui cabinet veterinar si a unor birouri.
In cadrul Politiei Animalelor (infiin-tata la inceputul anului in baza Legii 9/2008) va functiona un serviciu care se va ocupa de ridicarea cainilor si a pisicilor fara stapan de pe strazi, la con-curenta cu Administratia pentru Supra-vegherea Animalelor (ASA), din subordinea municipalitatii. “Primaria Capitalei va desfiinta baza de la Chiajna la jumatatea lunii septem-brie, astfel ca amenajarea ada-postului a devenit o urgenta. Solutia fireasca era sa infiintam, la nivelul Primariei Sectorului 1, un serviciu care sa ridice de pe strada animalele fara stapan si sa le adaposteasca intr-un spatiu special amenajat, dotat cu toate facilitatile. Nu mai puteam sa continui sa fiu un intermediar intre cetateni si ASA, in timp ce locuitorii Sectorului 1 au de suferit de pe urma lipsei solutiilor municipale la aceasta problema”, ne-a declarat Chiliman.

Sursa: Ziua

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente