China acuza o companie americana de poluarea cu petrol a Marii Galbene

China acuza o companie americana de poluarea cu petrol a Marii Galbene
China acuza o companie americana de poluarea cu petrol a Marii Galbene

Autoritatile chi­neze atribuie com­­paniei pe­troliere americane Co­noco Philips respon­sabilitatea re­centei deversari de petrol in golful Bohai din Marea Galbena, care a contaminat o suprafata de circa 840 kilometri patrati, a transmis ieri site-ul china. org. cn.
Compania ConocoPhilips nu a facut deocamdata niciun comentariu in legatura cu aceste acuzatii. Scurgerea de petrol s-a produs – potrivit publicatiei electronice mentionate – la zacamantul petrolifer Penglai 19-3, detinut in proportie de 51% de China National Off­shore Oil Company, iar restul de 49% de ConocoPhilips. Prima deversare de petrol s-a produs in data de 4 iunie, iar a doua la 17 iunie, insa despre incident s-a aflat abia la sfarsitul lunii iunie, confirmarea oficiala cu privire la acesta venind la 1 iulie. Administratia de stat pentru managementul apelor din China considera ca responsabilitatea pentru deversarea de petrol ar trebui sa fie atribuita companiei americane, deoa­rece aceasta este operatorul campului petrolifer.
Totodata, oficialii chinezi sustin ca scurgerea a provocat “daune destul de serioase” ecologiei marine. Potrivit unor informatii, neconfirmate insa, mai multe specii de pesti ar fi murit in zona contaminata. Conform legislatiei chineze, amenda aplicata unei societati pentru daune aduse mediului nu poate depasi 200.000 de yuani (putin peste 30.000 de dolari).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,342FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente