Agentii economici trebuie sa achite o taxa 300 de euro pentru obtinerea si utilizarea etichetei

Apare eticheta eco!

Produsele 100% naturale vor putea fi recunoscute mult mai usor.In Romania vor aparea etichetele ecologice. Dupa modelul european, producatorii vor putea sa isi promoveze mai bine marfa. Agentii economici trebuie sa achite o taxa 300 de euro pentru obtinerea si utilizarea etichetei. Acestea insa nu se vor regasi pe produsele alimentare si nici pe cele medicale, dar pot fi utilizate, de exemplu, de producatorii de mobila, de incaltaminte si de imbracaminte.
Eticheta ecologica, din 1992. Eticheta ecologica exista in Uniunea Europeana din 1992. Aceasta ii ajuta pe consumatori sa distinga produsele si serviciile verzi, adica cele care nu afecteaza mediul inconjurator. De exemplu, in unele tari din Uniunea Europeana exista spalatorii ecologice 100%. Unde apa este reciclata, iar detergentii utilizati pentru curatarea masinilor, refolositi. Vorbim astfel de servicii verzi.
Nu pe alimente si pe produse medicale. Simbolul poate fi utilizat pe scara larga, cu cateva exceptii. Nu il veti regasi de exemplu pe produsele alimentare, la acest capitol reglementarile sunt diferite, iar cerintele ce trebuie indeplinite mai numeroase. Nici medicamentele nu pot fi evidentiate cu eticheta ecologica. Si aici regulile sunt mult mai stricte! Pentru agentii economici poate fi o oportunitate reala de promovare a produselor. Intreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de o reducere de 25% din taxa de 300 de euro ce trebuie platita pentru obtinerea si utilizarea etichetei ecologice. Ministerul Mediului si Padurilor va fi cel care se va ocupa de acordarea etichetei, iar Garda Nationala de Mediu si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor vor face controale si vor da amenzi acolo unde vor fi gasite nereguli.
„Eticheta ecologica e o foarte buna modalitate de promovare. Poate avea succes atat in relatiile cu consumatorii, cat si la licitatii. Pentru ca organizatiile publice vor pune in caietul de sarcini, cu siguranta, conditii privind partea ecologica.” a declarat Adrian Rogoz, director Directia Relatii CCI Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *