China declara razboi poluarii: Natura ne-a trimis un semnal urgent

China declara razboi poluarii: Natura ne-a trimis un semnal urgent
China declara razboi poluarii: Natura ne-a trimis un semnal urgent

China a urmarit mult timp cresterea economica cu orice pret, insa a ignorat problemele pe care le poate intampina din cauza poluarii. Premierul tarii promite acum masuri radicale pentru a rezolva aceasta problema de mediu.

Vorbind la o reuniune tinuta recent la Beijing, premierul tarii asiatice, Li Keqiang, a declarat razboi poluarii, scrie CBS News. In cadrul reuniunii, la care au participat 3.000 de persoane, a fost prezentat un raport detaliat pe mai multe domenii.

Subiectele abordate au implicat apararea tarii, dezvoltarea Chinei, precum si problemele legate de poluare. Li Keqiang a tinut sa spuna ca natura a trimis Chinei un semnal urgent in legatura cu dorinta tarii sale de a se dezvolta cat mai mult.

El este acum adeptul protejarii mediului inconjurator si e dispus sa faca tot ce este posibil in acest scop. Astfel, guvernul Chinei planuieste inchiderea a 50.000 de furnale mici alimentate cu carbuni, cresterea eficientei energetice si reducerea emisiilor poluante ale masinilor.

Keqiang a mai declarat ca masinile vechi, care polueaza mult mediul inconjurator ar trebui retrase din circulatie. Nivelul poluarii in Beijing este in prezent unul alarmant. In 2013, China a inregistrat foarte multe zile in care marile orase au fost acoperite de smog, fenomen care nu a mai avut o asemenea intensitate in ultima jumatate de secol.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,200FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente