Razboi al nervilor pe o investitie de 70 de milioane de euro. Proces pe avizul de mediu la deponeul ecologic

Razboi al nervilor pe o investitie de 70 de milioane de euro. Proces pe avizul de mediu la deponeul ecologic
Razboi al nervilor pe o investitie de 70 de milioane de euro. Proces pe avizul de mediu la deponeul ecologic

In ciuda faptului ca marele proiect al sistemului integrat de management al deseurilor din judetul Hunedoara a primit verde la finantare din partea Comisiei Europene, un ONG din Cluj si o asociatie composesorala au dat in judecata Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Hunedoara, cerand anularea avizului de mediu dat pentru aceasta investitie.

Cer anularea avizului de mediu

Din datele oferite pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, de directorul executiv al APM Hunedoara, Georgeta Barabas (foto), agentia a fost data in judecata de Centrul Independent de Dezvoltare a Resurselor de Mediu (CIDRM), un ONG din Cluj, si Asociatia Composesorala Islazu Nou – Tampa. Actiunea in contencios administrativ a fost initiata in data de 11 februarie 2014, prin dosarul 696/117/2014.

Cei doi reclamanti cer in instanta anularea avizului de mediu dat de APM Hunedoara pentru investitia „Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Hunedoara”, altfel cunoscuta ca deponeul ecologic ce se va construi la Barcea Mare. Reamintim ca e vorba de o investitie din fonduri europene de 70 de milioane de euro, investitie a carei finantare a primit unda verde de la Comisia Europeana, iar Consiliul Judetean Hunedoara a aprobat, in ultima sedinta, continutul-cadru al contractului de finantare pentru acest proiect.

Au fost implicati si in disputele Aqualand

„In acest proces, se cere anularea avizului de mediu dat pentru investitia sistem integrat de management al deseurilor in judetul Hunedoara. Avem termen, pana in data de 13 martie, pentru a depune o intampinare la Tribunalul Cluj, unde se va judeca procesul”, a declarat Georgeta Barabas.

Trebuie spus ca reclamantii din acest proces au fost implicati si in disputele de mediu legate de complexul devean Aqualand, iar in problema investitiei in deponeul ecologic hunedorean, acestia au depus contestatii si in procedura de avizare, si la Comisia Europeana, si la autoritatea de management POS Mediu, acum, continuand presiunile asupra APM Hunedoara, prin acest proces ce va avea loc in 13 martie la Tribunalul Cluj.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente