China – Jianhe, raul insangerat, poluat de reziduuri chimice

  0
  603
  China - Jianhe, raul insangerat, poluat de reziduuri chimice
  China - Jianhe, raul insangerat, poluat de reziduuri chimice

  Poluarea raului Jianhe din provincia chineza Henan a provocat colorarea apei acestuia intr-un rosu aprins, ca urmare a deversarii unor reziduuri provenite de la doua instalatii chimice din zona.

  Este vorba despre doua surse distincte, descrise de presa locala drept „instalatii chimice ilegale”, care deverseaza reziduuri in canalele de scurgere, transferand astfel poluarea pana la nivelul apelor raului Jianhe, relateaza La Stampa.

  Potrivit sursei citate, autoritatile chineze au lansat un comunicat oficial prin care se precizeaza ca in prezent se lucreaza intens pentru dezmembrarea instalatiilor care au produs fenomenul si pentru identificarea unor solutii menite sa diminueze efectele negative ale fenomenului.

  Nicio informatie insa despre natura substantelor deversate, gradul de toxicitate al acestora si modul in care fenomenul va afecta ecosistemul local si nici despre cei ce sunt responsabili de deversarea reziduurilor chimice.

  Intre timp, apele raului Jianhe, de un rosu insangerat, strabat localitatea Luoyang, oferind imagini rupte parca dintr-un scenariu apocaliptic.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.