Primul parc de reciclare a deseurilor in Romania: 23,5 milioane de euro

Primul parc de reciclare a deseurilor in Romania: 23,5 milioane de euro

Investita este realizata de BERD (6,8 milioane de euro) si Fondul pentru Europa de Sud-Est
BERD va realiza o investitie de capital de 6,8 milioane euro in primul parc integrat de reciclare a deseurilor din Romania, alaturi de Fondul pentru Europa de Sud-Est , administrat de Global Finance, care va avea o contributie de 16,7 milioane euro pentru acest proiect.

Investitiile vor contribui la capitalul Green Group, infiintata de compania Romcarbon (ROCE), in vederea administrarii, operarii si extinderii serviciilor de reciclare a deseurilor, se arata intr-un comunicat al bancii.

Noul parc de reciclare va cuprinde patru firme de colectare si reciclare a deseurilor din material plastic, a celor electrice si electronice, precum si a tuburilor fluorescente.

„Proiectul va introduce pentru prima data in Romania o infrastructura extinsa la nivel national pentru colectarea materialelor reciclabile care va face conexiunea dintre consumatorul final si reciclator prin intermediul unor automate speciale pentru preluarea deseurilor amplasate in supermarket-uri in scopul recuperarii articolelor reciclabile, inclusiv a ambalajelor tip PET din material plastic, a becurilor, bateriilor si ambalajelor din sticla”, se precizeaza in comunicat.

Proiectul, care reprezinta prima tranzactie de capital din sectorul reciclarii deseurilor din Romania, va sustine strategia Green Group de a deveni cel mai important parc de reciclare a deseurilor din regiunea Europei de Sud-Est, potrivit sursei citate.

De la inceputul activitatii in Romania, BERD a alocat peste 5,4 miliarde euro in diferite sectoare ale economiei.

Actionarii producatorului de placi si profile din plastic Romcarbon au aprobat joi o tranzactie derulata in mai multe etape cu Fondul pentru Europa de Sud-Est (South Eastern Europe Fund) care vizeaza atragerea de fonduri pentru dezvoltarea firmelor de reciclare Greentech si Greenfiber International (unde Romcarbon detine aproximativ 32% din actiuni), precum si Greenweee International (la care Romcarbon detine 54,5% din capital).

Tranzactia va fi incheiata intre Romcarbon si Green Group Romania Holdings, parte a South Eastern Europe Fund.

Global Finance este o companie de investitii fondata in 1991 in Grecia, care administreaza o serie de fonduri de investitii private si imobiliare. Compania are birouri in Atena, Sofia, Bucuresti si Belgrad.

Cel mai important actionar al Romcarbon, companie listata la BVB, este firma cu actionariat taiwanez Living Plastic Industry, cu 32,85% din capital. In actionariat se mai regasesc Unitai International Corporation, cu 20,5%, si fondul de investitii Eastern Eagle Fund, cu 14,2%. (Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *