Fonduri pentru exproprieri si pentru plantarea de perdele forestiere

Fonduri pentru exproprieri si pentru plantarea de perdele forestiere

Cristian Apostol, secretar de stat la Ministerul Mediului si Padurilor, a declarat ieri, la Gura Humorului, ca, in premiera, Guvernul a aprobat pentru anul viitor fonduri pentru exproprieri si pentru plantarea de perdele forestiere, potrivit lui acestea fiind ultimele in stare sa combata excesele climaterice din iernile si verile romanesti. “Este o noua si mare responsabilitate ce va cadea in sarcina Regiei Nationale a Padurilor, care este singura care are experienta si tehnologia necesara pentru aceasta”, a spus secretarul de stat.

Aflam ca Ministerul Mediului si Padurilor va avea in 2012 bani si pentru impadurirea unor suprafete ce apartin de primarii, dar sunt nefolosite, fiind luate in calcul pentru aceasta operatiune cca. 13.000 ha. „Facem apel catre primari sa faca inventarierea suprafetelor nefolosite, pentru ca Ministerul Mediului are bani pentru impaduriri, dar nu are terenuri”, a mentionat Cristian Apostol.

Ministerul Mediului si Padurilor este unul dintre putine-le ministere ce au primit pentru 2012 un buget mai mare ca cel din 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *