China, motorul dezvoltarii tehnologiilor verzi in Asia

  0
  278

  China este, acum, cea mai importanta tara din Asia care, prin dezvoltarea de tehnologii verzi, ar putea ajuta intreaga regiune sa se orienteze catre un mod de crestere durabil si mai putin dependent de economiile occidentale, potrivit unui studiu publicat, pe 6 mai, de ONU (Organizatia Natiunilor Unite).tehnologie verde

  Promovarea industriilor care protejeaza mediul le-ar permite economiilor asiatice sa depinda mai putin de traditionalele exporturi de produse manufacturiere, deci de cererea externa, care a fost grav afectata de criza financiara si economica ce a izbucnit in 2008, a explicat Comisia sociala si economica a ONU.

  „Impactul crizei a dezvaluit vulnerabilitatea regiunii la socurile externe”, a reamintit Comisia in raportul sau regional anual.

  „Tarile din Asia si de langa Pacific trebuie asadar sa gaseasca noi surse de cerere, interne si regionale, (…) pentru a-si sustine dinamismul si pentru a permite o rezolvare treptata a dezechilibrelor mondiale”, a adaugat Comisia.

  ONU a laudat eforturile facute de China si de Coreea de Sud pentru promovarea tehnologiilor verzi si pentru orientarea consumului intern si a metodelor de productie catre dezvoltarea durabila.

  Investitiile de capitaluri publice in inovari care sa economiseasca energie si materiale ar putea transforma sectorul verde in elementul esential al cresterii si, totodata, ar face ca anumite produse financiare sa fie mai abordabile.

  Potrivit Comisiei, China a cheltuit 34,6 miliarde de dolari cu energiile reciclabile in 2009, inregistrand astfel o crestere de 50% fata de anul precedent si devenind cel mai mare investitor in solutiile de eficacitate energetica.

  La randul sau, Coreea de Sud intentioneaza ca, in urmatorii cinci ani, sa investeasca 84 de miliarde de dolari in industriile verzi.

  China ar putea ramane motorul redresarii economice regionale, insa tendinta pe care o va avea Japonia, a doua economie mondiala, ramane inca necunoscuta, intrucat cererea interna si investitiile de aici sunt inca slabe.

  Sursa: Intact News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.