Hotelul care are grija de mediul inconjurator

  0
  325

  Athenee Palace Hilton a reusit sa economiseasa cea mai multa energie in anul 2009, devansand toate celelalte hoteluri Hilton din Europa Centrala, de Est si din Turcia. Pentru efortul de a proteja mediul inconjurator, membrii echipei hotelului au fost premiati cu cate o bicicleta fiecare.hotelul Hilton

  Competitia „Win a Bike” face parte din programul „Hilton Sustainability Challenge”, demarat de lantul hotelier pentru a reduce consumul de energie si de apa. Directia ecologica abordata de Hilton Worldwide a fost adoptata de peste 180 de hoteluri din Europa.

  Economie de 5*

  In urma acestei initiative, Athenee Palace Hilton a redus costurile de electricitate cu 32%, de combustibil cu 37% si de apa cu 50%. In ultimii patru ani, Hilton Worldwide a reusit sa reduca emisiile de dioxid de carbon cu 110.000 de tone, adica echivalentul a 33.000 de masini care circula timp de un an. In ceea ce priveste consumul de apa, Hilton a economisit o cantitate care ar putea umple 320 de bazine olimpice.

  „Suntem incantati sa fim castigatorii competitiei de economisire a energiei „Win a Bike”. Bicicletele primite sunt un mod excelent de a premia echipa hotelului pentru implicarea deosebita in acest proiect. Ne bucuram ca le-am putut rasplati cum se cuvine incercarea de a face nota discordanta in societatea de astazi, in care toti sunt prea ocupati sa se mai gandeasca la mediul inconjurator”, a declarat Friedrich Niemann, general manager al hotelului.

  Pana in 2014, obiectivele proiectului Hilton de sustenabilitate sunt reducerea cu 20% a emisiilor de dioxid de carbon, a consumului de energie si a volumului de reziduri si reducerea cu 10% a consumului de apa. Modalitatile prin care lantul hotelier incearca sa atinga aceste obiective sunt folosirea becurilor fluorescente, eficientizarea consumului computerelor si al imprimantelor, reciclare si debit mai mic de apa la toalete.

  Sursa: Evenimentul Zilei

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.