China ofera licenta pentru uciderea tigrilor

tigrii.jpg

In China, asociatia protectiei animalelor a anunat ca tigrii vor disparea treptat deoarece oficialii chinezi au aprobat comercializarea unor produse medicamentoase care sunt facute din oasele tigrilor. De asemenea, membrii asociatiei sustin ca astfel potiunile si medicamentele ilegale se vor  vinde pe piata neagra in cantitati mult mai mari.

Cel mai bine vandut produs, dar si cel mai scump este vinul preparat din oasele tigrilor. Administratia padurilor din China este responsabila de animalele care traiesc in salbaticie. In luna decembrie a anului 2007, aceasta a publicat un document  care legaliza comertul cu pieile de tigru, dar la scurt timp documentul a fost retras. Odata cu Olimpiada de la Beijing, oficialii chinezi au sters de pe internet orice dovada a existentei a acelui document, deoarece nu doreau sa sifoneze imaginea Chinei. Traffic, grupul care monitorizeaza viata animalelor din salbaticie, a declarat ca aceasta noua lege nu face altceva decat sa dea tigrii pe mana fabricantilor de vinuri din oase de tigrii. „Cei care detin ferme de tigrii se vor folosi de aceasta lege pentru a ucide tigrii si pentru a face vin din oasele lor. Vor interpreta legea cum vor pentru a putea face comert cu vin.”a spus Xu Hongfa, membru al asociatiei Traffic.

In China doar 30-40 de tigrii supravietuiesc in salbaticie, iar alti 5.000  traiesc in ferme ca atractie turistica. Desi in acest document  comertul cu pieile de tigrii si de leopard este legal intr-o anumita cantitate, unii considera ca multe animale vor fi ucise ilegal. In Tibet pieile de tigru sunt foarte apreciate deoarece ele sunt utilizate pentru a infrumuseta hainele pentru anumite ceremonii. In India se afla cea mai mare populatie de tigrii. Anumiti reprezentanti ai Indiei considera ca aceasta descrestere a numarului de tigrii se datoreaza faptului ca China are o mare putere de cumparare de medicamente si potiuni facute din oase de tigru.

Fata de anul 2002, cand India detinea 3.642 de tigrii, in luna februarie a anului trecut s-a inregistrat o scadere a populatiei de tigrii cu 1.411. Braconierii din India sunt platiti de catre traficantii care duc tigrii in China cu 5 lire pentru fiecare tigru ucis. In general tigrii sunt adusi in China prin Nepal. Guvernul indian a anuntat ca va incerca sa discute cu oficialii chinezi despre problema tigrilor din sub-continent.

Sursa: Daily mail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *