China va adopta masuri multiple pentru consolidarea rezultatelor impaduririlor

0
392

Wang Jinxiang, vicepresedinte al Comitetului de Stat pentru Dezvoltare si Reforma, a informat vineri ca tara noastra va adopta o serie de masuri pentru consolidarea rezultatelor impaduririlor.

Dupa ce va expira actualul termen de acordare a subventiilor pentru cereale si de trai legate de terenurile reimpadurite, statul chinez va continua sa acorde subventii in bani gospodariilor taranesti ale caror terenuri agricole au fost preluate pentru impadurire.

De asemenea, guvernul chinez a decis sa instituie un fond destinat consolidarii rezultatelor impaduririlor. Se incearca ca pe parcursul a 8 ani sa se solutioneze radical problemele de trai actuale si de perspectiva ale gospodariilor taranesti care au cedat terenurile agricole pentru impaduriri. In acest scop guvernul chinez va aloca peste 200 miliarde de yuani .

Dupa cum suntem informati, dupa aplicarea in 1999 a programului de preluare a terenurilor pentru impaduriri, suprafata impadurita in centrul si vestul Chinei a depasit 20 milioane ha, obtinandu-se o buna eficienta ecologica.

Sursa: CRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.