China va ramane dependenta de carbune pentru mult timp, spune un inalt oficial

  0
  359

  China va ramane inca mult timp dependenta de carbune, care ii asigura in prezent 70% din energia necesara, a recunoscut, vineri, in fata presei, seful administratiei energiei, Zhang Guobao, citat de AFP.carbune

  „China va depinde, indiscutabil, mai ales de carbune in structura sa energetica globala. Va fi dificil pentru mult timp sa schimbam aceasta structura”, a precizat oficialul chinez.

  Presedintele chinez Hu Jintao s-a angajat in fata reprezentantilor Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) in aceasta saptamana sa reduca in mod „vizibil” emisiile de CO2 ale tarii, fara sa dea insa cifre. El a confirmat, de asemenea, obiectivele Chinei de a-si mari cota de energii nefosile la 15% in 2020.

  Zhang Guobao a mai spus ca guvernul va face „tot posibilul” sa-si respecte angajamentele asumate. China si-a fixat ca tinta micsorarea consumului de energie cu 20% raportat la produsul intern brut intre 2006 si 2010 si vrea, de asemenea, ca energiile regenerabile sa ajunga la 10% in 2010, respectiv 15% in 2020.

  Sursa: NewsIn

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.