China vrea electrocasnice eficiente energetic

China doreste sa economiseasca 75 terawati ora de energie anual, echivalentul a 75 milioane de tone de dioxid de carbon (CO2), prin promovarea electrocasnicelor si aparatelor de aer conditionat eficiente energetic.
electrocasnice eficiente energetic
Conform Reuters, guvernul chinez vrea sa creasca numarul produselor de acest gen cu 30%, pana in 2012, dupa cum a anuntat Comisia nationala de dezvoltare si reforma a Chinei.

Printre electrocasnicele eficiente energetic se numara si aparatele de aer conditionat, frigiderele, masinile de spalat, televizoarele cu ecran plat, cuptoarele cu microunde si electromagnetice, boilerele, monitoarele si motoarele electrice.

La ora actuala, se considera ca cel mai mare poluator din lume este China si din aceasta cauza statul vrea sa implementeze un plan de lunga durata pentru combaterea schimbarilor climatice. Acest plan se va axa pe cresterea eficientei energetice, dezvoltarea tehnologiei carbunelui curat si extinderea padurilor care absorb carbonul.

Comisia a anuntat ca va oferi o lista detaliata cu firmele de producatori de aparate de aer conditionat ce vor primi o finantare de 300 pana la 850 de yeni, pentru fiecare aparat vandut. Aceasta miscare va salva pana la 6 terawati ora de energie pe an.

Aparatele de aer conditionat consuma 20% din energia electrica a Chinei si aproape 40% in timpul verii. China a fabricat peste 70 milioane de aparate de aer conditionat in 2008, peste 40% dintre acestea fiind exportate. De asemenea, China a consumat peste 200 de gigawati de energie producand motoare electrice, dintre care peste un sfert au fost exportate.

Motoarele electrice si sistemele pe care le alimenteaza consuma 60% din productia de energie a Chinei, insa doar 2% dintre aceste motoare sunt eficiente energetic.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente