Chinezii din Beijing, izolati in case din cauza poluarii

Chinezii din Beijing, izolati in case din cauza poluarii

O ceata densa si o atmosfera extrem de incarcata cu particule fine invaluia sambata nordul si estul Chinei, afectand transporturilor, in timp ce persoanele sensibile au fost sfatuite sa ramana in locuinte, a anuntat agentia China Noua, potrivit Mediafax.

Un smog foarte dens invaluie Beijingul pentru a doua zi consecutiv si ar urma sa persiste pana luni, potrivit centrului de supraveghere a mediului din capitala chineza.

Indicele calitatii aerului masurat de autoritati se ridica sambata la 456 in Beijing. Aerul este considerat ca fiind in limite corespunzatoare daca acest indice este mai mic de 100.

China, care are cel mai mare numar de orase poluate din lume, a inceput anul trecut sa masoare densitatea in aer a particulelor fine, cu un diametru de 2,5 microni, care sunt cele care patrund cel mai adanc in plamani.

Persoanele in varsta si cele care sufera de boli cardiovasculare si respiratorii, precum si copiii sunt sfatuiti de autoritati sa evite sa iasa din casa, transmite agentia oficiala.

Ceata acopera zone intinse din tara. In provincia orientala Shandong, 20 de autostrazi au fost inchise din cauza unei vizibilitati reduse la cel putin 50 de metri, in timp ce 63 de zboruri au fost anuilate sau au intarzieri in marele oras portuar Qingdao (est), afectand 5.000 de pasageri.

Editia online a Cotidianului Poporului a anuntat la randul sau ca cel mai ridicat indice al calitatii aerului masurat, de 500, a crescut vineri in patru orase din provincia Hebei, care inconjoara Beijingul.

Este vorba despre Shijiazhuang, capitala acestei provincii, precum si de Handan, Xingtai si Hengshui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *