Cele mai ridicate temperaturi din istoria SUA: Un val de caldura a provocat moartea a 46 de persoane in Statele Unite

0
438
2014 a fost cel mai călduros an înregistrat vreodată - Mai avem puţin a preveni dezastrul
2014 a fost cel mai călduros an înregistrat vreodată - Mai avem puţin a preveni dezastrul
Cele mai ridicate temperaturi din istoria SUA: Un val de caldura a provocat moartea a 46 de persoane in Statele Unite

Statele Unite se confrunta cu cele mai ridicate temperaturi din istorie, in conditiile in care monitorizarea moderna a inceput in 1895, potrivit expertilor guvernamentali.
Cele mai ridicate temperaturi din istoria SUA: Un val de caldura a provocat moartea a 46 de persoane in Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Administratia Nationala pentru Oceane si Atmosfera (NOAA) a precizat de asemenea ca a fost doborat inclusiv recordul stabilit pentru cele mai calduroase sase luni intr-un an calendaristic, unii experti sugerand si cauze legate de incalzirea globala.

Un val de caldura care a durat 11 zile a provocat moartea a 46 de persoane in Statele Unite, dar de duminica dupa amiaza un front atmosferic mai rece a venit prin Midwest si Coasta de Est, relateaza BBC News Online.

Dar meteorologii anunta ca vremea caniculara ar putea afecta regiunile de vest ale Statelor Unite si Canadei, unde s-au inregitrat recorduri de temperaturi in Ontario.

Potrivit datelor Centrului National pentru Climatologie, din cadrul NOAA, peste 170 de recorduri de temperaturi au fost depasite sau egalate in a doua jumatate a lunii iunie.

Cu toate acestea, luna iunie 2012 s-a situat pe locul 12 din punct de vedere al temperaturilor, cele mai ridicate inregistrandu-se in iunie 1933, iar urmatoarea perioada de 12 luni cu medii de temperatura foarte ridicate a fost cea care s-a incheiat in mai 2012.

„Este dificil sa consideram modificarile climatice drept factor determinant, dar se pare ca acestea joaca totusi un rol (…). Ceea ce se intampla in 2012 este exact ceea ce ne-am astepta (sa se intample) in cazul schimbarii climatice”, a declarat Jake Crouch, expert in cadrul Centrului National pentru Climatologie, citat de agentia Reuters.

Majoritatea deceselor provocate de canicula au survenit la persoane in varsta din locuintele afectate de furtunile de saptamana trecuta si ramase fara aer conditionat ca urmare a intreruperii curentului electric. Zece perosane au murit in Chicago din cauza caniculei, cate zece in Virginia si Maryland, cate trei in Wisconsin, Ohio si Pennsylvania si doua in Tennessee.

O fetita de patru luni a murit dupa ce a fost lasata „mai mult timp” in masina in Greenfield, statul Indiana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.