Cicloteque – Primul centru de inchiriat biciclete din Bucuresti

ciclotequeAsociatia MaiMultVerde si UniCredit Tiriac Bank vor deschide, la 1 august primul centru de inchirieri biciclete cu un parc velo de 100 de biciclete din Bucuresti. Proiectul este sprijinit de Universitatea Bucuresti.

Tot incepand din august, biciclistii din oras isi vor putea putea parca bicicleta in standuri special amenajate la cele mai importante centre universitare din Bucuresti, la Carturesti si la sediile UniCredit.

Folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ pentru deplasarea in oras este deja o masura adoptata eficient in foarte multe capitale europene. Din dorinta de a se ralia la standardele Uniunii Europene, Bucurestiul a pasit de curand pe acelasi drum: exista deja piste speciale pentru biciclete pe multe dintre marile artere bucurestene, iar proiectul va continua.

Programul centrului de inchirieri este de luni pana vineri intre orele 8.00 – 22.00 si sambata si duminica intre orele 10.00 – 22.00.
Standuri de parcare vor fi amplasate la: UniCredit Ghetarilor, Carturesti Verona, Facultatea de Litere, Facultatea de Drept, Politehnica Electronica (Leu), Politehnica Automatica (Rectorat), ASE Moxa, ASE Agronomie, Copacul de Hartie (Str. Domnita Ruxandra 15).

Centrul de inchirieri biciclete va fi lansat joi, 31 iulie, printr-un Mars al bicicletelor prin centrul Capitalei. La eveniment va fi prezentata si istoria bicicletei, prin intermediul unor biciclete de epoca (tandem, monociclu, Lumierre etc.). Circuitul se va opri apoi la Cicloteque (Bd. Kogalniceanu 36-46, langa Facultatea de Drept), unde se va taia panglica si se va sustine o conferinta de presa. Tricourile purtate si semnate de catre VIP-urile care vor participa la mars vor fi inramate si afisate la centru.

Accesul la serviciile Cicloteque se va face doar in baza legitimatiei de membru; orice persoana de peste 18 ani poate deveni membru Cicloteque. Semnarea legitimatiei de membru reprezinta acordul solicitantului de a-i fi inregistrate datele personale in baza de date a Cicloteque pentru uzul exclusiv al serviciului, de a respecta termenii si conditiile Cicloteque si prevederile regulamentului de aplicare a Codului Rutier.

Tarife inscriere: 100 RON / an – tarif intreg; 50 RON / an – tarif redus pentru elevi, studenti sau pensionari; se acorda in baza unui document care sa ateste acest lucru (carnet de elev sau student vizat pe anul in curs, talon de pensie).

Un abonat Cicloteque poate imprumuta la un moment dat o singura bicicleta, impreuna cu accesoriile aferente: lant antifurt, casca de protectie. Inchirierea se poate face cu ora , cu restituire in aceeasi zi sau cu restituire a II-a zi . In acest caz tarifele sunt urmatoarele: 2 RON/h sau redus, 1 RON/h. Pentru 12 ore tariful este de 10 , respectiv 5 RON. Daca bicicleta este inapoiata a doua zi trebuie sa scoateti din buzunar 200 sau 100 RON.

Daca bucuresteanul se afla in imposibilitatea de a restitui bicicleta inainte de expirarea termenului de inchiriere sau doreste pur si simplu extinderea acestui termen, abonatul poate solicita telefonic o prelungire, sunand la numarul de telefon al centrului. Membrii pot opera oricate prelungiri insa intervalul cumulat dintre momentul inchirierii si momentul restituirii nu poate depasi 72h.

Sursa: Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *