Cinci zimbri in Parcul Natural Vanatori Neamt

In prezent, in rezervatie exista 22 de astfel de specimene

In 2012, numarul exemplarelor de zimbri din Romania va creste cu cinci capete. Cele cinci exemplare vor fi eliberate in salbaticie in cadrul unui proiect de reintroducere a speciei in libertate, realizat de Parcul Natural Vanatori Neamt.

Cinci zimbri in Parcul Natural Vanatori Neamt

Initial, eliberarea celor cinci zimbri trebuia sa aiba loc anul acesta in martie-aprilie, insa din cauza constructorului care nu a terminat facilitatile pentru aceste animale, proiectul a fost amanat.

Dupa ce vor fi eliberate, animalele vor fi monitorizate. Zimbrii vor primi hrana suplimentara pe durata sezonuklui fara vegetatie.

In prezent, in rezervatie sunt 22 de astfel de animale. Parcul Natural Vanatori Neamt a inceput 2003, un program de reintroducerea a zimbrului in libertate, unic in Romania. In cadrul acestui program, s-a infiintat prima ferma de carantina autorizata din Romania pentru zimbri, primul sistem de tratamente veterinare pentru zimbri, sub indrumarea personalului de specialitate, s-au efectuat tranchilizari, primele analize genetice si reinscrierea populatiei de zimbri de la Vanatori Neamt in Cartea de Pedigree a Zimbrilor, evidenta tinuta de catre Parcul National Bialowieza, din Polonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *