Oficial, nord-coreencele au primit dreptul de a circula cu bicicleta

Oficial, nord-coreencele au primit dreptul de a circula cu bicicleta

Femeile nord-coreene au primit dreptul de a circula cu bicicleta in zonele urbane, interdicatie care dateaza din anii 90, de cand Kim Jong-Il se afla la conducerea Coreii de Nord.

Interdictia a fost introdusa dupa moartea fiicei unuia dintre generalii armatei nord-coreene, Geuk Ryeol, vicepresedinte al Comisiei nationale de aparare, care a fost lovita de o masina in centrul Phenianului.

In urma acestui accident, au aparut benzi speciale pentru biciclisti, iar fiecare bicicleta trebuie inregistrata sub amenintarea amenzilor, atat in Phenian oi in alte aglomerari urbane din Coreea de Nor. In programele de televiziune populatiei i se explica faptul ca mersul pe bicicleta in fusta contravine moralei socialiste.

Interdictia nu mai era pusa in aplicare peste tot, in ciuda inspectiilor periodice din partea organismelor de stat si a amenzilor date de autoritatille nord-coreene.

Populatia din Nord a salutat ridicarea interdictiei circulatiei femeilor in fusta cu bicicleta in zonele urbane.

Odata cu instalarea la putere a lui Kim Jon-Un, au fost anulate si alte restrictii, cum ar fi portul blugilor, pantofilor cu toc sau pe platforme, precum si al cerceilor.

Kim Jong-Un, care i-a succedat in functie tatalui sau, a facut recent senzatie, dupa ce a aparut la televizor, cu tanara sa sotie. Fostii lideri ai statului comunist nu si-au aratat niciodata in public vreun membru al familiilor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *