Activistii cer oficialilor Primariei mai multe cismele in Capitala

Activistii de mediu din Capitala trag un semnal de alarma: drepturile locuitorilor orasului sunt incalcate de administratie. In cadrul unei petitii, acestia se plang ca nu sunt suficiente zone de plimbare si ca numarul cismelelor din oras este foarte mic – aproape 50, fata de 2.500 cat are Roma, de exemplu.

Reteaua de cismele din Bucuresti este prea mica pentru nevoile orasului, mai ales in perioada verii.

Dan Trifu, activist de mediu: „Avem in jur de 40-45 de tasnitori, total insuficient. Noi am cerut ca macar la 500 de metri pana intr-un kilometru macar la cativa kilometri de parc sa fie asa ceva. In parcurile primariilor de sector cu greu gasesti o tasnitoare”. 

Cele mai multe cismele sunt in parcurile Cismigiu si Herastrau si doar cateva pe marile bulevarde. Activistii dau ca exemplu Roma, unde exista 2.500 de astfel de dispozitive pentru o populatie de aproape 3 milioane de persoane.

Liberul acces la apa, ca si spatiile de umbra si de plimbare fac parte dintr-o lista de drepturi care ar trebui sa fie accesibile tuturor. Activistii spun ca au inaintat deja o petitie responsabililor Primariei Capitalei, carora le atrag atentia ca nu fac nimic pentru a le asigura locuitorilor orasului aceste drepturi..

Serban Tiganas, presedinte al Ordinului Arhitectilor Romania: „Nu se ofera aceste drepturi, nu se da curs acestor drepturi pentru ca ele nu sunt in atentia celor care gestioneaza orasul care probabil sunt obsedati de problemele vizibile”.

Nicusor Dan, activist de mediu: „Se inscrie intr-o politica de a nu te preocupa de lucruri care tin de viata cotidiana si faci lucrari monumentale, cat mai mari, pentru ca sa ai un comision cat mai mare”.

Singurii care au de castigat sunt comerciantii care spun ca intr-o zi de vara vanzarile la apa imbuteliata cresc cu 30% fata de o zi ploioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *