Cismigiu, singurul parc din Capitala care a scapat de retrocedare

Zeci de bucuresteni revendica parcurile din Bucuresti. Potrivit Primariei Capitalei doar pentru cel mai vechi parc al Capitalei, Cismigiu, nu exista nicio pretentie. Edilii promit insa ca nu se vor mai retroceda terenuri in parcuri, ci vor da la schimb terenuri in alte zone.
cismigiu
Cele mai multe revendicari exista pentru parcul Herastrau. Revendicari s-au inregistrat si pentru parcurile Izvor si Tineretului. La polul opus se afla parcul Cismigiu, cel mai vechi parc al Capitalei. Pentru acest parc nu are nimeni nicio pretentie. Edilii promit insa ca parcurile nu vor fi ciuntite.

Chiar si asa, Bucurestiul ramane in continuare codasa in Europa la capitolul spatii verzi. La ora actuala in Bucuresti exista 11,79 metri patrati de zona verde. Potrivit normelor europene, autoritatile ar trebui sa ridice acest indice la 20 metri patrati in 2010 si la 26 metri patrati in 2013.

Spatiul verde din Capitala s-a redus constant in ultimii 20 de ani, de la 3.471 de hectare, in 1989, la 2.247 de hectare anul trecut. La fel s-a intamplat si cu zonele de padure din jurul Capitalei, care s-au redus considerabil in ultimele doua decenii ca urmare a extinderii zonei rezidentiale.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente