Cluj: Padurea Hoia, protejata de fenomenul Faget

Membrii Comisiei de Urbanism din cadrul Primariei au luat ieri decizia de a refuza orice tip de constructie in padurea Hoia. Motivarea acestei hotarari a fost faptul ca Fagetul a devenit un adevarat rai al constructiilor ilegale si al defrisarilor abuzive.

Discutia a pornit de la un proiect de urbanism care propunea amplasarea unor case de vacanta si amenajarea unei zone de agrement in padurea Hoia, in apropiere de Taietura Turcului.

Conform documentatiei, arhitectul solicita introducerea in intravilan, deoarece padurea era destul de rara in zona respectiva. Cu toate acestea, membrii Comisiei de Urbanism au refuzat propunerea si au stabilit ca orice intentie de a construi in padurea respectiva va fi blocata.

“Am vazut ce s-a intamplat cu zona Faget. Hoia este una dintre putinele oaze de verdeata care au mai ramas Clujului, de aceea consideram inoportuna orice tip de contructie in zona”, a declarat directorul tehnic al Primariei, Sorin Apostu. Acesta a adaugat ca sunt foarte mari sanse ca, odata aprobat un proiect de constructie in Hoia, padurea sa devina un al doilea Faget, cunoscut ca fiind un rai al constructiilor ilegale si al defrisarilor.

Conform legislatiei in vigoare, in zona de padure se poate defrisa maxim 5% din suprafata detinuta de proprietar, norma fiind insa adesea incalcata.

De asemenea, legislatia specifica faptul ca in padure nu se pot construi decat case de vacanta din lemn, insa realitatea de la fata locului dovedeste ca nici aceasta regula nu a fost respectata de c`tre constructori.

Sursa: Ziua de Cluj

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente