Coca Cola lupta impotriva PET-urilor

Coca-ColaPlantBottle este noua sticla de plastic,de la Coca-Cola, facuta partial din plante. Pentru fabricarea acestei noi sticle se folosesc, in parte, melasa si trestie de zahar (aproximativ 30% din volumul total al materiilor prime).
PlantBottle este noua sticla de plastic Coca-Cola, facuta partial din plante. PlantBottle este reciclabila si comparand-o cu sticlele clasice de plastic, aceasta reduce emisiile de carbon si are un impact mai mic asupra resurselor neregenerabile. Sticlele traditionale sunt realizate din petrol, in timp ce noua sticla este facuta in proportii de pana la 30% din plante, dintre care mentionam melasa si trestia de zahar. Coca-Cola exploreaza acum si alte tipuri de plante pentru viitoarele modele de PlantBottle.

Chiar si fabricarea noii sticle este mai prietenoasa cu mediul. O analiza a Colegiului Imperial din Londra indica faptul ca emisiile de carbon sunt reduse cu 25% in comparatie cu PET-ul.

Noua sticla va fi folosita anul acesta exclusiv pe piata din America De Nord.

Prin aceasta miscare, Coca-Cola vrea sa demonstreze ca este interesata de problemele legate de mediu si ca vrea sa ia masuri cat mai eficiente pentru protejarea acestuia. Ramane de vazut care este oferta pentru mediu a competitorilor precum Pepsi si cu cat va creste pretul bauturii datorita noului sau ambalaj inovativ.

Surse : www.thechicecologist.com si www.thecoca-colacompany.com

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente