Colaborare pentru administrarea siturilor Natura 2000- Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras

0
634
Federa?ia Coali?ia Natura 2000 România protesteaz? fata de transformarea avizului obligatoriu al custozilor ariilor protejate în unul consultativ
Federaţia Coaliţia Natura 2000 România protestează fata de transformarea avizului obligatoriu al custozilor ariilor protejate în unul consultativ
Colaborare pentru administrarea siturilor Natura 2000- Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras

Recent, la sediul Regiei Publice Locale Ocolul Silvic „Izvorul Florii” Avrig a avut loc o intalnire a reprezentantilor administratorilor siturilor NATURA 2000 Muntii Fagaras si Piemontul Fagaras (Ocolul Silvic Rasinari si Regia Publica Locala Ocolul Silvic „Izvorul Florii” Avrig), cu responsabilii Asociatiei Grupul de Actiune Locala „Tara Oltului”, Asociatiei Grupul de Actiune Locala „Rasaritul Fagarasului” si ai Asociatiei Grupul de Actiune Locala „Microregiunea Valea Sambetei”.
Cu prilejul acestei intalniri, administratorii celor doua situri si reprezentantii comunitatilor locale (structurilor de dezvoltare de tip GAL din regiune) au semnat un parteneriat prin care si-au manifestat implicarea si dorinta de colaborare pentru elaborarea regulamentului de administrare si a planului de management integrat al acestor zone.
Parteneriatul a fost semnat de catre sefii celor doua ocoale silvice – in calitate de administratori ai siturilor (ing Adrian Cretu si ing Ovidiu Prodan) si presedintii celor trei gal-uri, in calitate de colaboratori (dr. Marius Badea, Dumitru Flucus si Gheorghe Popa).
La intalnire au mai fost prezenti vicepresedintii gal-urilor semnatare si diversi alti invitati.
Ca intindere a teritoriului, cele trei GAL-uri care au semnat acest parteneriat ocupa intregul Piemont Fagaras si mare parte din Muntii Fagaras, regiunea istorica a Tarii Oltului/Tarii Fagarasului fiind, in cea mai mare parte, situata in acest sit.
In perioada urmatoare, semnatarii protocolului vor mai avea o serie de intalniri, in cadrul carora se vor intocmi regulamentele de functionare ale structurilor de administrare si ale siturilor, Planul de management si vor fi stabilite activitatile concrete de colaborare.
Avand in vedere ca pe langa structura de administrare a siturilor trebuie sa functioneze si un consiliu tehnic, reprezentantii celor trei gal-uri semnatare se vor intalni la Fagaras, in cursul lunii ianuarie 2011, pentru definitivarea componentei acestui organism si intocmirea propriului regulament de organizare si functionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.