Colegiul Tehnic “Miron Costin” organizeaza simbata, 2 iunie, cea de-a doua editie a Tirgului eco “Deseuri zero? Da!”.

Colegiul Tehnic “Miron Costin” organizeaza simbata, 2 iunie, cea de-a doua editie a Tirgului eco “Deseuri zero? Da!”.

Evenimentul aduce in fata vizitatorilor o inedita parada a modei, cu piese de vestimentatie realizate de elevi din materiale care nu au, in mod obisnuit, aceasta destinatie, dar si o expozitie cu obiecte diverse, realizate, de asemenea, din materiale si deseuri care, in mod obisnuit, iau drumul cosului de gunoi.
“Elevii sint motivati sa colecteze selectiv deseurile, dar fara a vedea si utilitatea acestui gest si nici modul in care o activitate aparent banala poate fi transformata intr-un adevarat act de creatie. Tirgul eco isi propune sa valorifice tocmai latura creativ-artistica a elevilor, prin crearea unor obiecte de arta, de la masti traditionale pina la obiecte de vestimentatie folosind materiale destinate distrugerii. Elevii si profesorii Colegiului Tehnic «Miron Costin» isi propun sa impartaseasca aceasta experienta cu alte unitati scolare, transformind colaborarea si lucrul in echipa in traditie si ineditul in obisnuinta“, a spus profesoara Nelia Lorica Havrici, director al Colegiului Tehnic “Miron Costin”.

Evenimentul este o continuare a unui proiect Comenius multilateral desfasurat, intre 2009 si 2011, de Colegiul Tehnic “Miron Costin”, in parteneriat cu scoli din alte state europene: Belgia, Cipru, Finlanda si Italia. Prima editie a Tirgului Eco s-a derulat in luna octombrie 2010. Beneficiind de experienta primului tirg, la care au participat reprezentanti din 12 scoli din judetul Neamt, scoala gazda isi propune sa faca din acest eveniment o traditie la nivel local si national. Principalii parteneri implicati in derularea proiectului sint Inspectoratul Scolar Judetean Neamt si Primaria Municipiului Roman, Parcul National Vinatori si Agentia pentru Protectia Mediului Neamt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *