Tara Fagetului, raiul hotilor de lemne

0
524
Fondul forestier de stat s-a redus cu 17% în zece ani
Fondul forestier de stat s-a redus cu 17% în zece ani
Tara Fagetului, raiul hotilor de lemne.

In numai doua zile politistii din Faget au reusit sa opreasca pe drumurile din zona mai multe transporturi ilegale de lemne.
Cu ocazia activitatilor de patrulare politistii au depistat un barbat de 24 de ani, din Lugoj, in timp ce transporta cu o autoutilitara pe raza localitatii Bethausen, doi metri cubi de lemn de foc, fara a avea documente de provenienta. La scurt timp un alt barbat de 22 ani, din Faget, a fost depistat in timp ce transporta cu un camion, pe DJ 98, cantitatea de 9,4 metri cubi material lemnos, de asemenea fara documente de provenienta. In cauza s-a dispus confiscarea intregii cantitati de material lemnos si sanctionarea ambilor soferi cu amenda de 2000 de lei, fiecare. Cele doua transporturi au fost depistate dupa ce in urma cu o zi un alt individ a fost oprit in timp ce transporta cu un autocamion si o remorca, cantitatea de 12 m cubi de material lemnos din speciile cer si carpen.

Fiind intrebat de acte, barbatul nu a putut prezenta documentele justificative ale materialului lemnos, neavand avizele de insotire a marfii. La fel ca si in primele doua cazuri, lemnele au fost confiscate si predate Ocolului Silvic Faget, iar soferul a fost sanctionat contraventional cu amenda de 2.000 de lei pentru transport de material lemnos fara provenienta legala. Oamenii din zona sustin ca amenzile nu ii sperie pe infractori si ca acestia fura lemne in continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.