Colibita Bike Fest 2012

Colibita Bike Fest 2012

Biciclete de mii de euro, andrenalina si mult spectacol au fost ingredientele concursului Colibita Bike Fest, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii, in judetul Bistrita-Nasaud, si la care au participat peste 120 de rideri din mai multe judete, transmite corespondenul MEDIAFAX.
Concursul, organizat in Muntii Bargaului, in apropiere de zona de agrement Colibita din comuna Bistrita Bargaului, a reunit, la editia a treia, rideri din Cluj, Arad, Alba, Mures, Suceava si Bistrita-Nasaud.

Vasile Timis, reprezentant al Urban Bistrita, organizatorul competitiei, a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX ca la editia din acest an s-au inscris mai multi concurenti fata de editia precedenta.

“Anul trecut am avut 107 concurenti, anul acesta, 120. Lumea e multumita fiindca la toate categoriile s-au adus imbunatatiri. Eu spun ca acest concurs a evoluat datorita eforturilor pe care le-am facut de la an la an si datorita zonei in care se desfasoara. Nu multe concursuri se pot lauda cu o locatie atat de buna cum este Colibita, unde avem munte, apa, stanci, dar si drum de acces si loc de campare. E aer curat si nu e galagia si agitatia orasului”, a declarat Vasile Timis.

In cele trei zile cat a tinut Colibita Bike Fest, riderii au concurat la categoriile Trial, Dirt Jump, Cross Country si Dual Slalom.
Vineri, au avut loc antrenamente, sambata s-a tinut concursul de Trial pe zece trasee amenajate pe o suprafata de circa 2.000 de metri patrati, la realizarea carora s-au folosit obstacole naturale, de la stanci, busteni si radacini.

Duminica, au fost concursurile de Dirt Jump, Cross Contry, la care bikerii au avut de parcurs o distanta de 40 de kilometri, din care 75 la suta drum forestier si 25 la suta asfalt, si Dual Slalom pe un traseu de aproximativ 170 de metri, cu variatii de rampe si trei turnante.
Unul dintre concurenti, Catalin Hordut din Alba Iulia, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca a venit la Colibita mai mult pentru distractie si pentru a intalni prieteni din alte zone ale tarii care au aceeasi pasiune.

“Am venit pentru distractie, pentru muzica, pentru prieteni. E un sport destul de periculos, dar cu protectiile necesare si cu antrenament ne descurcam. Am vazut concurenti foarte bine pregatiti. Au biciclete destul de scumpe cu totii. De la o mie de euro in sus. Noi nu venim la aceste concursuri pentru premii, venim pentru distractie, adrenalina, ca sa ne aratam unii altora ce am mai invatat de la precedenta intalnire”, a declarat el.
Andrei Medesan din Bistrita a spus, la randul sau, ca a concurat la Dual Slalom, categorie pentru care s-a pregatit intens.
“Se dau doi baieti deodata si cel mai bun rider castiga. Imi place competitia si spiritul de aventura. De la 14 ani am inceput sa ma dau pe bicicleta. Mai intai am vazut in filme, apoi am inceput sa exersez si eu, in fiecare zi aproape. Pe la concursuri am mai obtinut si unele rezultate. Incerc sa ajung in strainatate si sa concurez”, a spus el.

Ilie Morohai din Suceava a spus ca a participat atat la Trial, cat si la Dirt.

“A fost destul de OK la Trial, organizare buna, trasee bine facute. Eu am inceput acum patru ani sa practic sporturi extreme pe bicicleta, cu o bicicleta low cost. Am inceput sa fac diferite trick-uri cu ea. Apoi am mers pe la concursuri, am inceput sa incerc lucruri mai mari, diferite categorii. Am obtinut si rezultate. Din pacate, statul nu acorda prea mare importanta acestui sport. Premiile sunt simbolice. Fie se dau diplome, fie articole pentru bicicleta. Nu e cine stie ce la niciun concurs, desi e un sport destul de costisitor, presupune investitii, sacrificii, timp, bani. Cam la o mie de euro e o bicicleta profesionista de Dirt”, a declarat el.

Riderii care au fost declarati castigatori au primit, la Colibita Bike Fest, premii constand in articole pentru bicicleta, dar si bani oferiti de sponsori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *