Consiliul Judetean Constanta pentru un judet curat

0
340
Investi?ii de 65.000 de euro în proiectul
Investiţii de 65.000 de euro în proiectul "Adoptă un spaţiu verde" din Cluj
Consiliul Judetean Constanta pentru un judet curat

La nivel judetean, sunt multe zone unde se depoziteaza deseuri fara ca terenurile sa aiba o asemenea destinatie sau sunt zone unde anumite firme, din lipsa de respect fata de mediu, functioneaza dupa cum le taie capul pentru a-si desfasura activitatea. In 2010, Consiliul Judetean Constanta a aprobat o hotarare privind mentinerea igienei, protectia mediului, conservarea si intretinerea constructiilor si a drumurilor publice, prin care contravenientii erau sanctionati. In sedinta CJC de vineri, alesii au majorat valoarea sanctiunilor.

„Este vorba despre actualizarea amenzilor aplicate celor care nu intretin curatenia. Scopul acestei hotarari nu este acela de a amenda. Prin marirea cuantumului amenzilor dorim sa ii determinam pe cei care nu intretin igiena si curatenia sa faca acest lucru. Suntem o zona turistica si trebuie sa avem un judet curat. Exista multe zone in care privati sau institutii publice au cladiri in administrare si care sunt in paragina, sau sunt abandonate. Nu mai dorim sa vedem asa ceva”, a declarat presedintele CJC, Nicusor Constantinescu.

O sfidare recenta la adresa politicii CJC de protejare a mediului a avut loc in comuna Cuza Voda, acolo unde ENEL a taiat 76 de pomi pentru a putea intinde cablurile de curent electric. Administratia judeteana a decis sanctionarea furnizorului de energie electrica pentru fiecare pom taiat, astfel incat s-a ajuns la un cuantum de 76 de amenzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.