Oaze intre blocuri: A fost ales cel mai frumos spatiu verde de la asociatii

0
494
Oaze între blocuri: A fost ales cel mai frumos spaţiu verde de la asociaţii
Oaze intre blocuri: A fost ales cel mai frumos spatiu verde de la asociatii

Griul orasului impanzit de betoane poate fi „colorat”. Au demonstrat-o mai multe asociatii de proprietari din Oradea care si-au inscris spatiile din fata blocului intr-o competitie inedita. Municipalitatea si o companie producatoare de bere, organizatorii concursului, au ales cele mai frumoase gradini din oras si urmeaza sa le premieze.

Premii pentru „Capitala”

Concursul „Spatii verzi de care suntem mandri” – organizat de Tuborg Romania si Primaria Oradea, ca urmare a faptului ca orasul de pe Cris a castigat titlul de Capitala Verde a Romaniei – a indemnat, pentru prima oara, asociatiile de proprietari sa-si inscrie in competitie spatiile verzi din fata blocurilor, urmand ca acelea care sunt cel mai bine intretinute sa fie premiate.

Desi a fost privit destul de reticent, la competitie participand doar 26 de asociatii, proiectul a scos la iveala locurile care reusesc sa infrumuseteze si cel mai „urat” bloc. Un juriu format din reprezentanti ai organizatorilor le-a verificat pe fiecare, notand curatenia, intretinerea si, bineinteles, aspectul spatiilor amenajate.

Daruire pentru natura

Locul I a fost castigat de Asociatia Barierei 22 din zona Dragos Voda. Dupa ce multa vreme un singur locatar s-a inhamat sa intretina spatiul verde, in urma cu doi ani ceilalti 18 proprietari au decis sa-i plateasca lunar o suma mica pentru „parcul” lor. „E adevarat ca imi si place sa lucrez in gradina, dar si ne place tututor ca blocul nostru sa arate frumos. Premiul e o satisfactie pentru mine”, spune omul zilei, Ioan Plugar, 49 de ani, muncitor la o firma de reglari masini. Spatiul e intins pe 660 mp, iar gospodarul se ingrijeste mereu sa tunda gardul viu, sa ude plantele si arbustii, dar si sa „deseneze”, spre exemplu, numele Oradiei din flori.

Pe locul al doilea s-a clasat Asociatia Aluminei 86, iar pe trei Asociatia Sarguinta din Cantemir, ambele cu spatii intretinute exemplar. Proprietarii clasati pe podium vor primi o masina performanta de tuns iarba (locul I), un echipament pentru udat spatiile verzi (locul II), respectiv un „trimmer”, adica tot un utilaj de tuns iarba (locul III). In total, 13 asociatii vor fi premiate, pentru grija pentru frumos, cu ustensile de gradinarit. Sa poata fi in continuare un exemplu si pentru altii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.