Colorado, primul stat american unde cultivarea si comercializarea marijuanei nu mai reprezinta infractiuni

Unda verde pentru cultivarea si comercializarea marijuanei in Colorado
Unda verde pentru cultivarea si comercializarea marijuanei in Colorado

Colorado a devenit primul stat american unde cultivarea si comercializarea marijuanei nu mai reprezinta infractiuni. Peste 130 de magazine au obtinut deja autorizatii pentru a vinde acest drog. Totusi, legea prevede ca doar persoanele care au peste 21 de ani pot cumpara drogul. La fel, este limitata si cantitatea permisa unei singur

Primul care a cumparat drogul in mod legal a fost un veteran al razboiului din Irak.

“Eu voi folosi canabis in scopuri recreative pentru a-mi atenua sindromul postraumatic pe care-l am. Cred ca vanzarea trebuie permisa si in alte state pentru a-i ajuta si pe alti veterani de acolo”, a spus barbatul.

Sustinatorii legalizarii marijuanei saluta intrarea in vigoare a legii. Ei spun ca este mai simplu de controlat comertul acestui drog, decat de finantat lupta costisitoare impotriva folosirii lui. Un alt beneficiu evocat de ei sunt banii suplimentari care vor fi acumulati la buget. Veniturile din impozitarea vanzarii marijuanei vor fi folosite pentru constructia scolilor si finantarea politicilor antidrog.

“Ne asteptam ca in anul viitor sa fie obtinute aproximativ 400 de milioane de dolari din vanzarile din Colorado. La nivelul nivelul tuturor statelor, incasarile din taxele din industria de marijuana ar putea ajunge la 2.34 miliarde de dolari”, a declarat directorul Asociatiei Nationale din Industria Canabisului, Betty Aldworth.

Cei care se opun masurii spun, insa, ca exista riscul ca numarul de persoane dependente de droguri sa creasca. Si statul Washington a legalizat marijuana, dar vanzarea libera aici va incepe in a doua jumatate a anului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente