Comisarul sef Alexandru Roxin, retinut pentru braconaj
Comisarul sef Alexandru Roxin, retinut pentru braconaj

Curtea de Apel Oradea a respins propunerea de arestare preventiva a comisarului sef de politie Alexandru Roxin.

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Oradea l-au retinut miercuri pe comisarul sef de politie Alexandru Roxin, sub acuzatia de braconaj. Invinuitul a fost prezentat joi Curtii de Apel, care a respins propunerea de arestare preventiva.

Seful Politiei Salonta, comisarul sef Alexandru Roxin, si alte patru persoane au fost puse sub invinuire, in luna martie, de procurorii PCA Oradea sub acuzatia de braconaj.

Documentarea dosarului a fost ingreunata de comisarul sef Alexandru Roxin, care fie s-a prezentat cu barba la expertiza fotografica fie a avut nevoie de mandat de aducere pentru a se prezenta la laboratorul criminalistic interjudetean de la Timisoara.

Fara autorizatie

Potrivit sesizarii formulate de paznicii de vanatoare de pe domeniul Bobostea, pe 5 februarie, grupul ar fi participat la o vanatoare pe domeniul Pausa, insa ar fi impuscat un cerb pe domeniul Bobostea, unde nu aveau autorizatia administratorului – Asociatia de Vanatoare «Cervus elaphus». Cei cinci au fost insa surprinsi de paznicii domeniului, care au gasit si cerbul impuscat.

Cerbul a fost evaluat de administratorul fondului Bobostea la 12.000 euro, prejudiciu imputat celor cinci suspecti.
„Patrulam cu alti trei paznici de vanatoare. Veneam dinspre Pausa si ne indreptam spre padurea de la Sauaieu cand am auzit focuri de arma. Pe drumul forestier am vazut urme de masina, singurele pe drum. Ne-am luat dupa urme si, dupa cateva minute am observat o camioneta. Exact cand ne apropiam noi, patru insi incarcau un cerb in bena”, a declarat un paznic de vanatoare.
A „puscat” si motorul
„Cand au observat ca ne apropiem, s-au precipitat, au urcat toti in masina si au demarat in tromba pe drumul forestier. A inceput o urmarire ca-n filme. Ne-am dat seama ca suspectii au motive sa fuga, probabil ca braconasera ceva. Am sunat la Politie si le-am mai spus ca ne-am angajat in urmarire. Suspectii au incercat din rasputeri sa ne piarda. Au fugit ca salbaticii, spre Mierlau. Au accelerat cat putea duce masina. Nu mi-am imaginat ca cineva poate conduce ase de nebuneste pe un drum plin de hartoape si de nameti. Intentia era clara, sa fuga de noi si incercau din rasputeri sa se indeparteze. Dar nici noi nu ne-am lasat, aveam si noi masina buna. Au reusit insa, dupa vreo jumatate de ora, sa se indeparteze, pana i-am pierdut din vedere. Noi, ne-am continuat drumul, dupa urme. Am intrat in Mierlau, unde un satean ne-a spus pe unde au luat-o. La cateva sute de metri dupa ce am iesit din localitate, pe drumul spre Calea Mare, am vazut masina oprita, din motor iesind aburi. Ne-am dat seama ca li s-a stricat masina. Am oprit in fata lor, sa-i blocam, pentru orice eventualitate. Din masina au coborat patru persoane. Un coleg s-a apucat sa fotografieze, apoi m-am legitimat si i-am rugat pe cei patru din jeep sa se identifice si ei, dar nu au facut-o”, a mai relatat paznicul de vanatoare.

Probe confruntate
Potrivit paznicilor domeniului Bobostea, suspectii au plecat pe jos, fara a putea fi opriti.
Apoi, la fata locului a sosit un echipaj din cadrul IPJ Bihor care a facut primele cercetari. Aproape de jeep, ascuns sub zapada, a fost gasit un cerb de circa 200 kg. Ofiterii criminalisti au prelevat probe de sange si par de la vanat, pentru a fi confruntate cu probele din bena camionetei si s-a determinat, dupa urme, traseul parcurs de camioneta.
Totodata, pe baza semnalelor telefonice, s-a putut stabili pozitia suspectilor in intervalul orar suspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here