Uniunea Europeană acordă Republicii Moldova 18 milioane de euro pentru proiecte de eficiență energetică și mediu
Comisia Europeana da unda verde Romaniei pentru fondurile europene 2014 – 2020
Comisia Europeana da unda verde Romaniei pentru fondurile europene 2014 – 2020

Comisia Europeana a aprobat primul program al Romaniei ce va fi finatat cu fonduri alocate pentru perioada 2014 – 2020, reiese dintr-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, Romania va dispune de fonduri europene in valoare de 441 milioane de euro, la care se adauga cofinantarea nationala – 15%. Din Fond de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane sunt alocate sume statelor membre in scopul oferirii de produse alimentare persoanelor care au cea mai mare nevoie de acestea, precum si rechizite pentru copiii aflati in dificultate.

„Faptul ca acest program a fost aprobat intr-un timp atat de scurt de la momentul trimiterii oficiale catre Comisie reprezinta un real succes pentru Romania si subliniaza faptul ca echipa care gestioneaza fondurile europene, in prezent, este una dintre cele mai bune. Fondurile UE vor fi investite astfel incat sa le putem oferi, cat mai eficient, sprijinul atat de necesar persoanelor care trec prin momente grele. Sunt inclusi, printre acestea, si copii vulnerabili, pentru ca ne dorim ca lipsurile materiale sa ii afecteze cat mai putin cu putinta”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate a fost trimis oficial Comisiei Europene de catre Ministerul Fondurilor Europene in data de 13 septembrie anul curent, prin sistemul informatic de comunicare – Structural Funds Communication (SFC).

Pachetele cu alimente destinate persoanele defavorizate vor fi distribuite incepand cu luna decembrie din acest an. Categoriile de persoane indreptatite sa primeasca acest ajutor sunt stabilite prin HG 799/2014 privind implementarea Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. In acest an, ajutoarele alimentare vor fi distribuite intr-o singura transa. Incepand cu anul 2015, pachetele cu alimente vor fi distribuite in doua transe. De asemenea, tot din 2015 va fi inceputa si distributia de rechizite pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here