Comisia Europeana vrea sa limiteze volumul maxim al player-elor portabile la 85 decibeli

Nu mai putin de 10 milioane de europeni, potrivit statisticilor de la Bruxelles, se confrunta cu pericolul surditatii definitive deoarece au tendinta de a asculta muzica foarte tare ca sa acopere zgomotul de fond al orasului.Comisia Europeana player-e

Uniunea Europeana tine sa aiba grija si de urechile noastre. Comisia Europeana vrea ca toate playerele portabile din statele Uniunii sa aiba volumul de sunet limitat. Bruxelles-ul ia foarte in serios problema pentru ca foarte multi oameni risca sa surzeasca pentru ca asculta muzica la casti, la maximum.

Comitem un mic macel asupra timpanelor noastre in fiecare zi, spun specialistii, atunci cind ascultam, pe strada sau in mijloacele de transport, muzica la maximum.

Dupa ce a comandat cateva studii care i-au confirmat pericolul, Comisia Europeana a decis: toate mp3 player-ele vandute pe continent sa fie limitate la o emisie de zgomot de 85 de decibeli – pentru comparatie, un mp3 bun, cu castile adecvate, poate reda muzica la 120 de decibeli, adica mai tare decit zgmotul facut de un avion cu reactie la decolare. Asa ca, de luna viitoare, Comisia va demara consultari cu toate organismele de standardizare, iar la primavara e aproape sigur ca va fi adoptata o astfel de masura. Cei care vor dori sa scape, in astfel de conditii, de zgomotul strazii vor trebui sa revina la castile mari, mai incomode, dar mai fidele si mai bine antifonate.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *