Comisie pentru porcii care polueaza aerul focsanenilor

  0
  425
  Comisie pentru porcii care poluează aerul focşănenilor
  Comisie pentru porcii care polueaza aerul focsanenilor

  O comisie mixta va verifica nivelul de poluare la combinatele de crestere a porcilor din jurul Focsaniului. Controlul a fost stabilit la sedinta de ieri a Colegiului Prefectural unde a fost discutata poluarea produsa prin dejectiile celui mai mare combinat de crestere a porcilor de la langa Focsani, Premium Porc, din comuna Slobozia Ciorasti.
  In ultima perioada au fost mai multe reclamatii din partea focsanenilor referitoare la mirosul insuportabil produs de dejectiile animalelor. Nu este pentru prima data cand se discuta subiectul mirosurilor pestilentiale provenind dinspre zona combinatelor de porci. Anii trecuti se vorbea de circa 60 mii de porci care cresc in combinatele de langa Focsani, fara sa fie evaluat impactul acestora asupra mediului.
  Subprefectul Cristi Misaila ne-a declarat ca firma respectiva are toate avizele de mediu, iar echipa mixta de control va verifica daca sunt respectate masurile stabilite la acordarea autorizatiei de functionare. Comisia mixta este formata din comisari ai Garzii de Mediu, inspectori de la Agentia de Protectia Mediului si Sistemul de Gospodarire a Apelor. „Nu avem nicio problema cu firma respectiva care este unul dintre cei mai mari contribuabili din judet, dar trebuie sa verificam daca sunt respectate conditiile legale de mediu. Comisia mixta va verifica daca se respecta planul de masuri stabilite in vederea autorizarii“, a declarat subprefectul Cristi Misaila.

  Sonda la Valea Sarii

  Tot in cadrul sedintei de ieri a fost discutata si situatia de la Valea Sarii, unde precipitatiile torentiale din luna mai au scos la iveala o sonda de prospectiuni uitata acolo din anii 90. Specialistii de la Mediu au explicat ca sonda nu reprezinta un pericol de poluare, spre deosebire de depozitul existent in zona si unde se gasesc reziduuri minerale. In cadrul sedintei s-a dispus punerea in siguranta a sondei de catre firma care a efectuat prospectiuni in zona, respectiv Foradex SA.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.