Studiu: 36% dintre bucuresteni nu stiu de existenta containerelor stradale de colectare selectiva

0
526
TEGA oferă premii pentru colectarea selectivă
Studiu: 36% dintre bucuresteni nu stiu de existenta containerelor stradale de colectare selectiva

Primaria Capitalei si primariile de sector au montat pe strazi zeci de containere de colectare selectiva a deseurilor. In ultima vreme numarul acestora a crescut, dar din pacate cantitatea de gunoaie adunate este mult prea mica.

Conform unui studiu realizat in Capitala la cererea Apa Nova Bucuresti, locuitorii Capitalei nu sunt obisnuiti sa arunce gunoiul pe categorii. 36% dintre bucuresteni au declarat ca nici n-au observat containerele stradale de colectare selectiva a deseurilor, adica nici nu stiau de existenta acestora.
De asemenea, aproximativ 60% considera ca ele sunt amplasate la o distanta prea mare de locuinta lor, in timp ce 41% nu le-au folosit niciodata. Vinerea aceasta pe strada Lipscani are loc o campanie de reciclare, iar cei care cu cate un deseu din fiecare categorie: hartie, plastic, sticla, metal, DEEE (electrice, electronica si electrocasnice) vor intra automat in tombola cu premii printre care si 5 invitatii la una dintre zilele festivalului B’estFest precum si 5 bilete la VIP pentru concertul Red Hot Chili Peppers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.