Comorile Chinei ajung la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii

Comorile Chinei ajung la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii
Comorile Chinei ajung la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati va gazdui miercuri, 4 decembrie 2013, incepand cu ora 12.00, vernisajul fotoexpozitiei „Comori naturale din China – destinatii necunoscute din Patrimoniul UNESCO”, realizata de dr. Gabriela Costea – sef Sectie Muzeu in cadrul institutiei galatene.

Expozitia prezinta imagini care promoveaza frumusetea si fragilitatea catorva parcuri naturale din China. majoritatea incluse in patrimoniul natural UNESCO si care au o valoare exceptionala pentru intreaga umanitate. Dr. Gabriela Costea a participat in perioada septembrie-octombrie 2012, in cadrul unui proiect organizat de un institut de cercetare din Germania, care a avut ca scop evaluarea ecosistemelor acvatice din cateva rauri din China, in vederea dezvoltarii unor proiecte ulterioare de cercetare, restaurare ecologica si educatie non-formala. Astfel, sunt documentate cu peste 100 de imagini si informatii, parcuri naturale situate in estul, sudul si vestul Chinei cum ar fi: Jiuzhaigou, Huanglong, Centrul pentru Cercetarea si Reproducerea Ursilor Panda din Chengdu, Muntele Emei si Rezervatia de maimute macac tibetane, Muntele Wuyishan cu Raul celor Noua Meandre, Lacul de Vest din Hangzhou, Insula Gulangyu – Xiamen.

„China este o tara cu o istorie lunga, resurse naturale bogate precum si diverse culturi. Are o suprafata atat de vasta ca traverseaza deserturi, zone temperate, subtropicale si tropicale cu habitate rare si pretioase care adapostesc specii de animale si plante aflate sub protectie speciala. Peisajele naturale spectaculoase precum si cele create de om, fiecare punand in valoare pe celalalt, reprezinta cristalizarea sarguintei si intelepciunii poporului chinez care duc mai departe traditia si spiritul acestuia”, ne-a declarat dr. Gabriela Costea – autoarea fotoexpozitiei.

Vernisajul expozitiei va fi urmat de conferinta „Calator in tara lui Confucius” sustinuta de conf. Univ. Dr. Carmen Gache de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi si, nu in ultimul rand, de o degustare de ceaiuri chinezesti!

Fotoexpozitia „Comori naturale din China – destinatii necunoscute din Patrimoniul UNESCO”, va putea fi vizitata la muzeul galatean pana pe data de 28 februarie 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *