Compania de Apa din Arad a fost amendata pentru poluarea de pe Muresel

Compania de Apa din Arad a fost amendata pentru poluarea de pe Muresel
Compania de Apa din Arad a fost amendata pentru poluarea de pe Muresel

Garda de Mediu a aplicat o prima sanctiune companiei responsabila pentru poluarea canalului.

Arad. Prima sanctiune pentru Compania de Apa, responsabila pentru poluarea canalului Muresel, a fost data de catre Garda de Mediu. Au de platit 30 000 lei pentru deversarea apelor uzate din cartierul Micalaca in apele canalului. Poluarea a fost descoperita in 25 martie in urma unui telefon primit de catre Garda de Mediu de la un locuitor din zona strazii Ineului (care a sunat si la redactia Jurnal aradean). Din informatiile noastre insa, deversarea a inceput inca din 18 martie fara sa existe vreo instiintare scrisa catre ANIF, desi se pare ca a fost facuta una telefonica. Dar cum hartiile fac mai mult ca orice vorba spusa, reiese ca cei de la Compania de Apa au luat decizia de a arunca dejectiile in Muresel fara nicio aprobare. De capul lor. Si au reusit.

Analizele facute de Agentia de Protectia Mediului Arad, in patru puncte ale canalului (podet – strada Ineului, intrare incinta CET Hidrocarburi, stavilar – zona Polivalenta si strada Calimanesti – camin) indica depasiri majore la CBO5 (consum biochimic de oxigen la cinci zile) de la valoarea de referinta de 25,0 mg oxigen/l la 362 la intrarea in incinta CET sau 300 mg oxigen/l, la stavilar. Depasiri au fost inregistrate si la parametrii CCOCr (indica gradul de poluare al apei cu materie organica) unde valoarea etalon de 125 mg oxigen/l a ajuns la 627,3 mg oxigen/l in zona podetului de pe Ineului sau 665,3 mg oxigen/l. Si tot despre valori mult peste media admisa se poate vorbi si in cazul suspensiilor, care reprezinta substantele insolubile din apa uzata unde valoarea etalon de 35 mg /l a ajuns la 278 mg/l in zona podetului. Probe similare au fost facute si de catre Compania de Apa si filiala Arad a Apelor Romane.

In cursul zilei de astazi sunt asteptate rezultatele analizelor pestilor morti luati ca probe de catre Directia Sanitar Veterinara.

Povestea insa nu se opreste aici, pentru ca asa cum stiti, luni Compania de Apa a luat decizia (in urma unei avarii la conducta care ducea dejectiile in Muresel) de a deversa apa uzata din cartierul Micalaca direct in raul Mures. O poluare constanta cu 20l/s de dejectii, 24 de ore din 24. Deocamdata nu a fost avansat nici un termen pentru oprirea acestei poluari. Vor urma probabil si alte sanctiuni.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente