Compania Romita Energie Verde va contrui o centrala electrica pe biomasa la Bontida

Compania Romita Energie Verde va contrui o centrala electrica pe biomasa la Bontida

Compania Romita Energie Verde, controlata de mai multi cetateni italieni, va contrui o centrala electrica pe biomasa la Bontida, in judetul Cluj, la doi pasi de fostul sediu Nokia, actual Bosch. Investitia va fi de 41 de milioane de euro si unitatea va avea o capacitate de 9.8 MW, a doua ca marime din tara.

Autoritatea Nationala de Reglementare din domeniul Energiei (ANRE) a autorizat in data de 2 martie constructia centralei de la Bontida, in urma unei sedinte a Comitetului de Reglementare. Centrala va produce energie electrica si termica din surse regenerabile, ce foloseste aproximativ 100.000 de tone/an de biomasa de tip lemn si derivata ce este compus din resturi de lemn pentru incalzire , rumegus, ramuri ale pomilor, paie etc. Unitatea se va intinde pe o suprafata de 23.500 mp, proprietatea societatii si, conform actionarilor, aceasta va genera 49 de locuri de munca.

Centrala pe bimasa de la Bontida va fi a doua in tara dupa cea de la Radauti, a austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer, de 17 MW.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente